Το Προεδρείο της Π.Ε.Δ. Κρήτης στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Το Προεδρείο της Π.Ε.Δ. Κρήτης στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α

 Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Κουράκης με τον Γ.Γ. κ. Γιάννη Μαλανδράκη και τον κ. Μανώλη Κοκοσάλη, εκπροσώπησαν την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), στην Αθήνα, για το νέο νομοσχεδίου που αφορά το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α.Το σχέδιο του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου των Δ.Ε.Υ.Α. παρουσιάστηκε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. την Τετάρτη 13-12-2023.


Στη Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. αναπτύχθηκε μεγάλος προβληματισμός σχετικά με τη τύχη των ΔΕΥΑ και εκείνο που ζητείται είναι ο ουσιαστικός διάλογος, ώστε να διαμορφωθούν και να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις από όλους τους Φορείς.

Ο κ. Μαλανδράκης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. έκανε λόγο για την αναγκαιότητα αυτοτέλειας των ΔΕΥΑ, καθώς και τη διαμόρφωση μιας συγκροτημένης πρότασης από τη Κυβέρνηση για την υποστήριξη των ΔΕΥΑ προκειμένου να παρέχουν καθολικά ποιοτικό νερό, μη εμπορευματοποιημένο.

Τέλος, ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των υδάτων που θα αφορά τόσο το πόσιμο νερό όσο και το νερό της άρδευσης. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παραμείνει, και φυσικά να παρέχεται στους πολίτες με ασφάλεια και υψηλή ποιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........