Λευτέρης Αυγενάκης:Στόχος να αξιοποιηθεί σωστά η περιουσία του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Λευτέρης Αυγενάκης:Στόχος να αξιοποιηθεί σωστά η περιουσία του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων

 Στόχς είναι η σωστή αξιοποίηση της εξαιρετικά μεγάλης περιουσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των εποπτευόμενων φορέων, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός .Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την επίσκεψη του στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) στο Ηράκλειο, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, Νεκτάριο Βιδάκη.


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στην περιουσία των 20 περίπου στρεμμάτων που φιλοξενούν υπηρεσίες του υπουργείου και του ΕΛΓΟ Δήμητρα. « Μέσα σε αυτή την έκταση υπάρχουν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, άλλες εγκαταλελειμμένος και κάποιες άλλες εκσυγχρονισμένες , αλλά και μια κτιριακή εγκατάσταση η οποία στην ουσία φιλοξενεί ελάχιστες από τις υπηρεσίες του υπουργείου και του ΕΛΓΟ Δήμητρα , που μπορούν αν αξιοποιηθούν σωστά, να αποτελέσουν ένα κέντρο για όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου μας, με στόχο να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα» είπε ο κ. Αυγενάκης.Επίσης διευκρίνισε ότι η διασπορά υπηρεσιών δημιουργεί έξοδα και σημαίνει επιπλέον δαπάνες, τονίζοντας ότι «πρέπει να γίνει σωστή αξιοποίηση και δουλειά, η οποία ξεκινάει αμέσως» καθώς γνωστοποίησε ότι ήδη έδωσε εντολή στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα τον κ. Βιδακη να συγκεντρώσει ό,τι σχέδια υπάρχουν, προκειμένου ταχύτατα να προχωρήσει αφενός μεν ο εκσυγχρονισμός της κτιριακής εγκατάστασης και αφετέρου η έρευνα για τις υπηρεσίες σε επίπεδο νομού και πόλης «και πως αυτές μπορούν να φιλεξενηθουν σωστά και οργανωμένα, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με τις απαραίτητες πιθανόν προσθήκες που μπορεί να υπάρξουν».Τέλος ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα βήμα, έτσι ώστε στο Ηράκλειο να λειτουργήσουν σωστά οι υπηρεσίες του υπουργείου αλλά και των εποπτευόμενων φορέων».


APE MPE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........