Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Νίκου Ψιλάκη «Λαϊκές Τελουργίες στην Κρήτη. Έθιμα στον κύκλο του χρόνου» στη Σητεία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Νίκου Ψιλάκη «Λαϊκές Τελουργίες στην Κρήτη. Έθιμα στον κύκλο του χρόνου» στη Σητεία

 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος το απόγευμα της κυριώνυμης ημέρας των Θεοφανείων, 6 Ιανουαρίου 2024 ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Δήμου Σητείας, παρευρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Νίκου Ψιλάκη «Λαϊκές Τελουργίες στην Κρήτη. Έθιμα στον κύκλο του χρόνου» στο Πολύκεντρο Σητείας.

Τον καταξιωμένο συγγραφέα, ποιητή, φωτογράφο και έγκριτο δημοσιογράφο παρουσίασε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ. Μαρία Γιαννακάκη, χαιρετισμό απηύθηνε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ενώ για το έργο και την προσωπικότητά του μίλησαν δύο αντιπροσωπευτικοί Σητειακοί φίλοι του και άνθρωποι των γραμμάτων, ο φιλόλογος κ. Ιωάννης Μπουρμπουράκης και ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Μανώλης Μιαουδάκης. Στη συνέχεια ο δόκιμος φιλόλογος κ. Γεώργιος Δρακωνάκης παρουσίασε το νέο βιβλίο του κ. Ψιλάκη με λόγο μεστό, γλαφυρό και ποιητικό, ενώ ταυτόχρονα προβάλλονταν διαφάνειες από τις πολλές και μοναδικές φωτογραφίες που κοσμούν το πολυσέλιδο νέο βιβλίο.

Ακολούθως ο συγγραφέας κ. Ψιλάκης με τον πλούσιο και δυνατό λόγο του μίλησε με ιδιαίτερη συγκίνηση για τις Λαϊκές τελετουργίες και τα έθιμα στον κύκλο του χρόνου ειδικά για την Επαρχία Σητείας και παράλληλα προβάλλονταν μοναδικές φωτογραφίες από την πλούσια σε παράδοση και λαϊκές τελετουργίες της Επαρχίας Σητείας.

Παρέστησαν επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο Ηγούμενος της Μονής Τοπλού και Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Προηγούμενος της Μονής Τοπλού Πανοσ. Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σητείας κ. Τζαβολάκης και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........