Ανοίγουν” νωρίτερα Ελλάδα και Τουρκία για το Πάσχα των Καθολικών

 Νωρίτερα “ανοίγουν” τα τουριστικά θέρετρα στην Ελλάδα και την Τουρκία για να υποδεχθούν τους Βρετανούς που θα ταξιδέψουν την περίοδο του Πάσχα, όπως προκύπτει με βάση τις κρατήσεις διακοπών στο Ην. Βασίλειο, παρά το γεγονός ότι ο καιρός θα μπορούσε να μην είναι ο … καλύτερος.


Οι φετινές πρόωρες διακοπές του Πάσχα των Καθολικών φαίνεται πως δεν κατάφεραν να επηρεάσουν τις καθυστερημένες πωλήσεις διακοπών στο Ην. Βασίλειο, με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να προειδοποιούν πως οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και ότι ο καιρός θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση στα ευρωπαϊκά θέρετρα.


Σύμφωνα με τους Βρετανούς τουριστικούς και ταξιδιωτικούς πράκτορες υπάρχουν ελάχιστες ανησυχίες, επί του παρόντος, σχετικά με τη διαθεσιμότητα, καθώς πολλά θέρετρα διακοπών είναι ανοιχτά ή ανοίγουν νωρίτερα για την έναρξη της εφετινής τουριστικής περιόδου, λόγω της ημερομηνίας του Πάσχα.Η διευθύνουσα σύμβουλος του Designer Travel, Amanda Matthews, δήλωσε ότι οι συναλλαγές του πρακτορείου της είναι αυξημένες κατά 30%, σε σχέση με πέρυσι.


“Είμαστε ακόμα πολύ απασχολημένοι με τις καθυστερημένες κρατήσεις και το Πάσχα. Διαπιστώνουμε ότι πολλά θέρετρα ανοίγουν νωρίτερα, ακόμη και στην Ελλάδα και την Τουρκία, και οι πελάτες που δεν θέλουν να ταξιδέψουν πιο μακριά είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν με τον καιρό. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι δημοφιλή και αυτή τη στιγμή δεν διαπιστώνουμε πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα”, είπε.


Η ιδιοκτήτρια του Love To Travel, Joanne Dooey, δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το πρόωρο Πάσχα έχει ωθήσει ορισμένες οικογένειες να αλλάξουν την ημερομηνία του ταξιδιού τους για αργότερα.


“Δεν λαμβάνουμε πολλές οικογενειακές κρατήσεις για το Πάσχα. Ο Μάιος είναι πιο δημοφιλής”, είπε, προσθέτοντας: “Έχουμε παρατηρήσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι οι πελάτες κάνουν κρατήσεις σχεδόν την τελευταία στιγμή και έτσι αναχωρούν μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων. Δεν υπάρχουν προβλήματα όσον αφορά τη διαθεσιμότητα για το Πάσχα, αλλά οι τιμές είναι υψηλές”.


Η Heidi Evans, διευθύντρια του Oasis Travel στο Stoke-on-Trent, πρόσθεσε ότι το πρακτορείο βλέπει, επί του παρόντος, περισσότερα ζευγάρια να κάνουν late bookings.

“Οι οικογένειες τείνουν να κάνoyn κράτηση εκ των προτέρων για το Πάσχα”, είπε, προσθέτοντας: “Ο καιρός μπορεί να είναι λίγο δύσκολος τον Απρίλιο στην Ευρώπη, αλλά συνήθως είναι πιο ζεστός από ό,τι εδώ στο Ην. Βασίλειο”.


Η Advantage Travel Partnership αναφέρθηκε επίσης στις συνεχιζόμενες ισχυρές καθυστερημένες πωλήσεις, αλλά σημείωσε τις υψηλές τιμές και τις πιθανές προκλήσεις που συνδέονται με τις καιρικές συνθήκες στην Ευρώπη και τη διαθεσιμότητα.


Η εμπορική διευθύντρια της εταιρίας, Kelly Cookes, δήλωσε: “Πολλά θέρετρα είναι ανοιχτά, αλλά ο καιρός θα αποτελέσει πρόκληση, καθώς το Πάσχα είναι τόσο νωρίς φέτος. Παρόλα αυτά, βλέπουμε ισχυρή ζήτηση για τις διακοπές του Πάσχα, με τις κρατήσεις να έχουν αυξηθεί κατά 8% και τα έσοδα κατά 25%, σε σύγκριση με το 2023. Τα Κανάρια νησιά είναι ο προορισμός με τις περισσότερες πωλήσεις για το Πάσχα, αλλά οι τιμές είναι υψηλές και η διαθεσιμότητα αρχίζει να αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση. Ακολουθεί η Γαλλία, καθώς οι Βρετανοί κατευθύνονται για διακοπές σκι στα βουνά, καθώς και για ταξίδια στην πόλη του Παρισιού, τα οποία επηρεάζονται λιγότερο από τις καιρικές συνθήκες”.


Σύμφωνα με την κα. Cookes, οι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων σημειώνουν επίσης καλές πωλήσεις, όπως η Άπω Ανατολή, οι ΗΠΑ και η Καραϊβική, παρά τις υψηλές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, αλλά, τόνισε, ότι οι πράκτορες πρέπει να καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια και να προσαρμόσουν τις τιμές για να πραγματοποιήσουν πωλήσεις.


Την περασμένη εβδομάδα τα έσοδα της κοινοπραξίας αυξήθηκαν κατά 5% και οι κρατήσεις κατά 2%, σε σχέση με μία εβδομάδα πριν και κατά 39% και 27%, σε σχέση με τα έσοδα της ίδιας εβδομάδας πέρυσι και σε σχέση με τις κρατήσεις, αντίστοιχα.


Σύμφωνα με το Premier Travel οι καθυστερημένες πωλήσεις ήταν ισχυρότερες από ό,τι είχε προβλέψει η αλυσίδα ταξιδιωτικών πρακτορείων, με τις αναχωρήσεις του Μαρτίου να ξεπερνούν το 30% και του Απριλίου το 14%, σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά, το 16% των νέων πωλήσεων αφορούσε αναχωρήσεις μέχρι το τέλος Απριλίου.


Ο διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού γραφείου, Paul Waters, δήλωσε ότι μια ευρύτερη ποικιλία διακοπών, από ταξίδια στην πόλη, κρουαζιέρες, διακοπές στην Ευρώπη, περιηγήσεις και μακρινές διαδρομές, πωλήθηκαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

https://money-tourism.gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........