Ο δήμαρχος Μανόλης Κοκοσάλης και η όμορφη μουσική σχέση του με τις Πατσίδες

Ο Μανόλς Κοκοσάλης ο σημερινός δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων ξεκίνησε την πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως νομαρχιακός σύμβουλος Ηρακλείου. 
Απο το 2005-2009, από θέσεις Αντινομάρχη διαχειρίστηκε πλήθος ζητημάτων του νομού.


 Το Περιβάλλον κι ο Σχεδιασμός έργων υποδομής ήταν το αντικείμενο των μεταπτυχιακών του σπουδών κι η συνέχεια των σπουδών του στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών. 


Ως επαγγελματίας έγινε γνωστός απ’ την εργασία του ως επιβλέπων Μηχανικός σε Τεχνική Εταιρεία για κατασκευή Υδραυλικών έργων - Οδοποιίας, ως Προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ν. Καζαντζάκη, ως υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τυμπακίου κι ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ, τη διετία 2004 – 2005. 



Γεννήθηκε στο Ηράκλειο και κατάγεται απ’ το Μεταξοχώρι. Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Σφουγκάρη με την οποία έχουν δυο παιδιά.


Τι γνωρίζεται όμως για τον μερακλή Μανόλη Κοκοσάλη...
Τον Άνθρωπο, τον συνάνθρωπο, τον καλό ακροατή, αλλά και τον λάτρη της Κρητικής παράδοσης.


Διοικεί έναν μεγάλο σε έκταση δήμο που επακόλουθο έχει να αντιμετωπίζει και εξίσου μεγάλα προβλήματα  που ζητούν καθημερινά επίλυση.


Τον Μανόλη Κοκοσάλη τον γνώρισα ( Αντώνης Γενναράκης ) απο πιο κοντά στο χωριό Πατσίδες του δήμου Αρχανών Αστερουσίων και κοινώς παρανομαστής της γνωριμίας μας ήταν ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κώστας Γκούφας.


Έχουμε αναφέρει και άλλες φορές για την όμορφη διάσταση που έχει αποκτήσει η ικανότητα του προέδρου του συλλόγου να σμίγει ανθρώπους κάθε επαγγελματικού κλάδου και να δημιουργεί γέφυρες.


Τον Μανόλη Κοκοσάλη δεν τον γνώρισα όμως πάνω σε έδρανα δημοτικού συμβουλίου, αλλά δίπλα σε λυράρηδες, μαντιναδολόγους και βέβαια σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας ώς είθιστε να λέμε.


Τιμώντας πάντα... τον πρόεδρο του συλλόγου με αφορμή τις πλούσιες πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις που πράτει ( ο σύλλογος ) ο Μανόλης Κοκοσάλης έδινε το παρών αφήνοντας το κουστούμι του δημάρχου στο αυτοκίνητο, όταν η συνάντηση είχε άρωμα παρέας.


Σε παρέες που ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πατσιδών Κώστας Γκούφας  ξέρει να στήνει στο λεπτό... ο δήμαρχος ήταν εκεί, με χαλαρή και ζεστή διάθεση, με το γέλιο του, με την καλή του κουβέντα για όλους, και βέβαια με το έντονο Κρητικό στοιχείο που κουβαλάει μέσα του να διαχέεται στον χώρο στην στιγμή.


Μαντινάδες, που συνοδεύονται απο λύρες, λαγούτο και απο μαντολίνο που ίδιος ξέρει καλά να το χρωματίζει και να το ζωντανεύει πιάνοντας το στα χέρια του κυλάει η κάθε συνάντηση που δημιουργείται στις Πατσίδες.


Πλάι σε γνωστούς καλλιτέχνες η θέση του Μανόλη Κοκοσάλη ,με το μαντολίνο στα χέρια φανερώνει ότι ο καταξιωμένος δήμαρχος είναι πρώτα απλός άνθρωπος που δεν φοβάται να τσαλακωθεί και να δείξει στον συνάνθρωπο ότι απλά είναι τα πράγματα.


Ο Μανόλης Κοκοσάλης έχει αποδείξει ότι βρίσκεται κοντά σε κάθε μικρό ή μεγαλό χωριό του δήμου του, τιμώντας τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των συλλόγων, όμως εξίσσου κοντά βρίσκεται σε κάθε μορφή στήριξης που απαιτείται για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων.



















 



ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........