Γιάννης Κουράκης Πρόεδρος της ΕΝ.ΔΗ.Κ. για την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

 Τιμούμε με συγκίνηση την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, που ζωντανεύει στη μνήμη μας τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των προγόνων μας που ύψωσαν με γενναιότητα τη Σημαία της Ελληνικής Επανάστασης που οδήγησαν στη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους.


Η εποποιία των αγώνων του ’21 ανέδειξε τις αρετές και τις δυνατότητες του ελληνισμού, όταν αγωνίζεται ενωμένος.Σήμερα σε αυτούς τους ασταθείς καιρούς με τις «τεκτονικές αλλαγές», οι προκλήσεις για την πατρίδα μας είναι τεράστιας σημασίας .

Οι συμβολισμοί και τα προτάγματα τις Επανάστασης το 1821 που σήμερα τιμάμε τα 203 χρόνιά από την Έναρξή της είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε


Σήμερα έχουμε χρέος να παραμείνουμε πιστοί στις παρακαταθήκες των Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης, βαδίζοντας στον δρόμο που χάραξαν εκείνοι με το αίμα και τις θυσίες τους.


Και να θυμόμαστε πάντα ότι πίσω από τις μεγάλες εθνικές επιτυχίες βρίσκεται η Ενότητα, η Ομοψυχία και η Εθνική Συνεννόηση.

Χρόνια πολλά.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........