Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2024 στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης

 Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2024 στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ώρα 08:00

Επίσημη έπαρση της σημαίας με μέριμνα των τοπικών Μονάδων της 5ης Α/Μ ΤΑΞ  στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ώρα 09:00 Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σημασία της Επετείου.

Ώρα 11:30 Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.  Επιμνημόσυνη δέηση.   Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους μαθητών-τριών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης, Προσκόπους, Ελληνίδες Οδηγούς με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου.ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ώρα 07:00

Όρθρος – Πανηγυρική Λειτουργία στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό της Κυρίας των Αγγέλων, κατά την οποία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Πρόδρομος.

Ώρα 10:45

Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ώρα 11:00

Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Πρόδρομος.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Φλουρή Γεώργιο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Άδελε.

Ώρα 11:30 Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στο χώρο του Ηρώου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Τα στεφάνια με ευθύνη των φορέων να ευρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον νωρίτερα στο χώρο του Ηρώου και να έχει δηλωθεί στον υπεύθυνο τελετάρχη (τηλ.2831343102 κ. Παλτατσίδης Σταύρος) το όνομα του εκπροσώπου του φορέα ή συλλόγου, που θα το καταθέσει το αργότερο έως την  22α  Μαρτίου.

Ώρα 11:55   Μετάβαση Επισήμων και Αρχών στο χώρο παρακολούθησης της παρέλασης στην Πλατεία Δημοκρατίας (έναντι Δημαρχείου).

Ώρα 12:00 Παρέλαση στη Λεωφόρο Κουντουριώτη των Τμημάτων Πολιτιστικών φορών, Συλλόγων, μαθητών, σπουδαστών, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνης.

Ώρα 18:00 Επίσημη υποστολή της σημαίας της πόλης με μέριμνα των τοπικών Μονάδων της 5ης Α/Μ ΤΑΞ  στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........