Διακόσια πενήντα (250) drones μετέτρεψαν τον ουρανό στο κέντρο της Αθήνας σε έναν πολύχρωμο καμβά

 Με ένα πρωτότυπο φαντασμαγορικό υπερθέαμα με drone τίμησε η Περιφέρεια Αττικής, το βράδυ της Κυριακής, τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.


Διακόσια πενήντα (250) drones μετέτρεψαν τον ουρανό στο κέντρο της Αθήνας σε έναν πολύχρωμο καμβά με τρισδιάστατες φιγούρες, κινούμενα σχήματα, λογότυπα και κείμενα, που εναλλάσσονταν μεταξύ τους, με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Στο Drone Show, διάρκειας 10 λεπτών, όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν στον αττικό ουρανό επτά από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα - έκφρασης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα: 

Το περιστέρι, το πολεμικό πλοίο με τη σημαία της Μάνης, οι πιστόλες, το ναυτικό κανόνι της επανάστασης, ο Εύζωνας, ενώ το Show «άνοιξε» με το επετειακό ορόσημο του «1821» και έκλεισε με τον κυματισμό της γαλανόλευκης.


Στις δηλώσεις του, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε: «Η 25η Μαρτίου δεν είναι μία τυπική επέτειος. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας και της καθημερινής μας ζωής. 

Η Περιφέρεια Αττικής επέλεξε φέτος μία ξεχωριστή διαφορετική δράση, προκειμένου το διαχρονικό μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης να φτάσει ψηλά. Στον Αττικό ουρανό. Προκειμένου να υπενθυμίζουμε συνεχώς και με κάθε τρόπο -και κυρίως στις νέες γενιές- ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε.𝝬𝝦𝝤𝝢𝝞𝝖 𝝥𝝤𝝠𝝠𝝖 𝝚𝝠𝝠𝝖𝝙𝝖! 🇬🇷 Σχεδιάσαμε την κάθε λεπτομέρεια για να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Είχαμε την πίστη και τη διάθεση να κάνουμε κάτι διαφορετικό, κάτι πρωτοποριακό. Κάτι μοναδικό! Να σηκώσουμε την Ελληνική Σημαία στον ουρανό της Αθήνας πιο ψηλά από ποτέ.… Show more

Με βασικό εργαλείο τις σύγχρονες τεχνολογίες, θέλουμε το μήνυμά μας να φτάσει παντού. Να γνωρίσουν όλοι, με βιωματικό τρόπο, το μεγαλείο των προγόνων μας που αγωνίστηκαν, αψηφώντας τους κινδύνους και την αριθμητική υπεροχή του εχθρού, προκειμένου να καταστεί η πατρίδα μας ελεύθερη και μεγάλη. Τιμούμε τους ιστορικούς αγώνες και τις θυσίες των ηρώων του '21. 

Οι θυσίες τους είναι η δική μας ιερή κληρονομιά. Ο δικός μας οδηγός ευθύνης και καθήκοντος απέναντι στην πατρίδα. Και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να θυμίζουμε στις νεότερες γενιές ότι θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία».

Χαρδαλιάς: Είχαμε την πίστη και τη διάθεση να κάνουμε κάτι διαφορετικό, κάτι πρωτοποριακό

Σε ανάρτηση σήμερα το πρωί ο κ. Χαρδαλιάς παρουσίασε ένα εντυπωσιακό βίντεο από το υπερθέαμα στον Αττικό ουρανό και αναφέρει: «Σχεδιάσαμε την κάθε λεπτομέρεια για να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. 

Είχαμε την πίστη και τη διάθεση να κάνουμε κάτι διαφορετικό, κάτι πρωτοποριακό. Κάτι μοναδικό! Να σηκώσουμε την Ελληνική Σημαία στον ουρανό της Αθήνας πιο ψηλά από ποτέ. Να τιμήσουμε με έναν συγκινητικό τρόπο τους ήρωες του 1821 που πάλεψαν και κατέκτησαν την Ανεξαρτησία μας. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες! Χρόνια πολλά Ελλάδα!».

 iefimerida.gr

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........