Κλειστός ο δρόμος στο Φαράγγι του Κοτσιφού λόγω κατολίσθησης

 Κατά γενική ομολογία, όμως, και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των αρμόδιων αρχών αναγνωρίζουν ότι πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια των παρεμβάσεων εκείνων που θα αποτρέψουν κάτι αντίστοιχο στο μέλλον και θα εγγυώνται στο μέτρο του δυνατού την ασφάλεια και την τάξη στους διερχόμενους οδηγούς.


Συνεργεία της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου βρίσκονται ήδη στο σημείο, προκειμένου σε συνεργασία με τον ειδικό μελετητή να γίνουν οι απαραίτητες καταγραφές.


Η Διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε Ρεθύμνου Ελένη Ρανουτσάκη, τόνισε ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για όσο χρειαστεί.Ανέφερε επίσης ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, όπως επιβεβαίωσαν και κάτοικοι. Οι δονήσεις ήταν ήπιας έντασης, έως και 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


Στο πλαίσιο των καταγραφών που θα γίνουν, εναερίτης θα ανέβει στο υψηλότερο σημείο απ’ όπου έπεσαν οι βράχοι, ενώ θα “σηκωθούν” και drone.

Οι όποιες εργασίες αποκατάστασης θα γίνουν αφότου γίνουν οι αναγκαίες καταγραφές.

Όπως επισημαίνεται απ’ την περιφερειακή αρχή, τόσο το φαράγγι του Κοτσιφού, όσο και του Κουρταλιώτη, είναι περιοχές natura, επομένως οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται κατά καιρούς είναι αυτές που κινούνται και ανταποκρίνονται στα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........