Επίσκεψη μαθητών του Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας στην πατρική οικία των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων

 Μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας, επισκέφθηκαν σήμερα την πατρική οικία των Θεοδωράκηδων στον Γαλατά Χανίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Άσκηση, υγιεινός τρόπος ζωής και πολιτισμός».


Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση «Μίκης Θεοδωράκης, 80 χρόνια», να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του μεγάλου συνθέτη από την κ. Ελισάβετ Βερούλη, μουσικό και μέλος του «Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη» αλλά και να τραγουδήσουν μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, με τη συνοδεία κιθάρας.Η έκθεση που παρουσιάζεται στην πατρική οικία των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη, περιλαμβάνει ντοκουμέντα από το Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη και τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων, του Παγκρήτιου Συλλόγου «Φίλοι Μίκη Θεοδωράκη» και της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης.

Τέλος, η έκθεση θα παραμείνει στην πατρική οικία των Γιάννη και Μίκη Θεοδωράκη για τους επόμενους μήνες, δίνοντας τη δυνατότητα στη σχολική κοινότητα και όποιον άλλον επιθυμεί, να προσεγγίσει τον Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του.    

                                

Για οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις, η πατρική οικία των Θεοδωράκηδων είναι ανοικτή και προσβάσιμη κατόπιν συνεννόησης και προκράτησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 28213-41613 ή μέσω e-mail στο: politismos@chania.gr.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........