Ομόφωνα Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

 Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και την ομόφωνη εκλογή του στην θέση του Προέδρου του Συνδέσμου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:


«Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Αυτοδιοικητικούς - μέλη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για την τιμή που μου έκαναν και την ευθύνη την οποία μου ανέθεσαν στην Προεδρία του φορέα. Έναν φορέα ο οποίος διαχειρίζεται ζωτικής σημασίας αντικείμενο, δηλαδή τα στερεά απόβλητα στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης: το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι.


Ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. συμπληρώνει σε λίγες μέρες 24 χρόνια ζωής και λειτουργίας έχοντας καταφέρει, και με τη συνδρομή της τελευταίας διοίκησης υπό την Προεδρία του Ζαχαρία Καλογεράκη, να βρεθεί στην πρωτοπορία των αντίστοιχων φορέων στην Κρήτη. 

Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το ξέρουμε, ότι έχει γίνει δηλαδή σημαντικό έργο στις μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων, στα βιοαπόβλητα, στη διαλογή, στην ανακύκλωση και σε μια σειρά άλλων δράσεων πολλές από τις οποίες είναι δρομολογημένες. Υπάρχει πάρα πολύ δουλειά για να γίνει, πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας για να φτάσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους της κυκλικής οικονομίας και ενός χαμηλού, αν είναι δυνατόν μηδενικού, περιβαλλοντικού αποτυπώματος. 

Σε αυτή τη συζήτηση υπάρχει και μια διάσταση ενεργειακή η οποία μας απασχολεί, δηλαδή της παραγωγής και της εξοικονόμησης ενέργειας, όπως βεβαίως και της εμπλοκής όλων των ανθρώπων σε αυτή την αλυσίδα. Γιατί, τελικά, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ζήτημα κουλτούρας. Και σε αυτό το πεδίο θα έλεγα ότι στην Κρήτη, ξεκινώντας μάλιστα από τις μικρότερες ηλικίες, έχουμε καταφέρει να βρισκόμαστε σε μια πρωτοπορία την οποία θέλουμε να την διατηρήσουμε.


Αυτή η δουλειά θα γίνει σε ένα κλίμα σύμπνοιας, το οποίο αποτυπώθηκε σήμερα. Η σημερινή διαδικασία μας βγάζει ενωμένους και πολύ δυνατούς για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα σε ένα περιβάλλον μάλιστα το οποίο είναι δύσκολο και με επιβολές τελών περιβαλλοντικών, τις οποίες θεωρούμε ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να τις μειώσουμε. 


Αυτή είναι μια σταθερή μας διεκδίκηση διότι ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που αποτελεί πτυχή της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι το κόστος. Το κόστος είναι αρκετά υψηλό και θα πρέπει να το διαχειριστούμε με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να μην μετακυλίεται στον Δημότη.».

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........