Ενημέρωση από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Ρεθύμνης για την κατολίσθηση στο Φαράγγι Κοτσιφού

 Από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της  Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι το βράδυ της  13ης Μαρτίου, σημειώθηκε ευρείας έκτασης κατολίσθηση πρανούς μέσα στο Φαράγγι  Κοτσιφού. 


Μεγάλα τμήματα  βράχων και λίθων, συμπαρασύροντας  βραχοπλέγματα, έπεσαν  στο δρόμο με αποτέλεσμα να τον καταστρέψουν και να μπουν στο παρακείμενο ρέμα, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν διερχόμενα οχήματα. 


Η υπηρεσία ενεργώντας άμεσα σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την Αστυνομία προέβη στο κλείσιμο της οδού.Σήμερα από νωρίς το πρωί, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας. Μαρίας Λιονή, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Τσαπάκου Γεωργίου, του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη , του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ρεθύμνης, κ. Μιχάλη Σαρρή και του Περιφερειακού Συμβούλου Ρεθύμνης, κ. Βαγγέλη Τσουδερού, κλιμάκιο τεχνικών υπαλλήλων μαζί με τον μελετητή και τον αναδόχο του έργου της τοποθέτησης βραχοπλεγμάτων διενήργησαν από κοινού αυτοψία για εκτίμηση της βλάβης και έγιναν προτάσεις  για την κατά το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της οδού.


Για τους ανωτέρω λόγους ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός μέχρι να γίνει η πλήρης καταγραφή και διερεύνηση των αιτίων για τη νέα μεγάλη κατολίσθηση. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα απαιτούμενα έργα.

Παρακαλούμε τους οδηγούς να χρησιμοποιούν το φαράγγι του Κουρταλιώτη για την μετάβασή τους στο Νότο.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη  η Υπηρεσία θα επανέλθει με  νέο δελτίο τύπου.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........