6η πολιτιστική περιήγηση για οικογένειες

 Αισίως, φτάσαμε στην 6η πολιτιστική περιήγηση για οικογένειες!

Ολοκληρώνοντας την Μινωική εποχή, με την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και κατόπιν της περιήγησής μας στα ενετικά μνημεία του κέντρου της πόλης μας, η ιστορική γραμμή του χρόνου μας οδηγεί στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Εκεί, θα ανακαλύψουμε 17 αιώνες τοπικής ιστορίας, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο στο σήμερα. Θα ανακαλύψουμε πτυχές της τουρκοκρατούμενης Κρήτης και τους αγώνες των κρητικών για ελευθερία. Θα μάθουμε για την εποχή που το νησί μας ήταν αυτόνομο και ανεξάρτητο κράτος και θα μεταφερθούμε στην εποχή του Παγκοσμίου πολέμου στην Κρήτη για να ανακαλύψουμε γεγονότα που άλλαξαν για πάντα την ιστορία του τόπου μας.


Βεβαίως, μια επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σημαίνει αναπόφευκτα ευχάριστη συνάντηση με δύο σπουδαίες ιστορικές προσωπικότητες, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και τον νεότερο Νίκο Καζαντζάκη.
Η εκπαιδευτική μας δράση απευθύνεται σε όλους τους μαθητές δημοτικού, με ή χωρίς την παρουσία γονέα ή κηδεμόνα.

Σε κάθε μας συνάντηση, επιθυμούμε οι γονείς να συμμετέχουν ενεργά σε όλη την διαδικασία του εκπαιδευτικού προγράμματος, με επισημάνσεις, ερωτήσεις και προτάσεις! Είναι χαρά μας να δημιουργούμε παρέα!
Στα παιδιά θα προσφερθεί υλικό δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν επιτόπου.

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στην ακόλουθη φόρμα
Περιορισμένες θέσεις (μέχρι 20-25 παιδιά)
Περισσότερες πληροφορίες στο +306944803377
Οι περιηγήσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών δράσεων του ΣΕΔΑ ΖΩΗ, σε συνεργασία με την μουσειολόγο-μουσειοπαιδαγωγό Φανή Καμπάνη και με στόχο την γνωριμία και επαφή των μικρότερων ηλικιών της πόλης μας με την πολιτιστική μας κληρονομιά και την εξοικείωση με την τοπική μας ιστορία.

Σχεδιασμός/Υλοποίηση: Φανή Καμπάνη MLITT μουσειολόγος/μουσειοπαιδαγωγός
Οργάνωση: ΣΕΔΑ ΖΩΗ


Αδημονούμε να ταξιδέψουμε μαζί σε ένα ακόμη ιστορικό μονοπάτι!

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........