Παζάρι με πασχαλινά αυγά και προζυμένια τσουρέκια Από τον “Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου”

 Το καθιερωμένο Πασχαλινό Παζάρι του “Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου” οργανώνεται και φέτος τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5/2024 από τις 9.00 το πρωί, στο Αίθριο της Λότζια, στο Ηράκλειο.


Tα μέλη του Συνδέσμου ετοίμασαν για μία ακόμα χρονιά, με κέφι και μεράκι, το Παζάρι των πασχαλινών αυγών, χρησιμοποιώντας ως φυσική βαφή το ριζάρι, αλλά και πολλά άλλα χρώματα και ευφάνταστα σχέδια, όλα χειροποίητα.Επίσης, θα διατεθούν πασχαλινά τσουρέκια, φτιαγμένα ειδικά με παραδοσιακό προζύμι ακολουθώντας τα έθιμα το τόπου και με απώτερο στόχο του Φορέα, να συμβάλλει στην προετοιμασία του πασχαλινού τραπεζιού. Στο Παζάρι θα υπάρχουν επίσης χειροποίητες λαμπάδες και άλλα καλούδια για τη βραδιά της Ανάστασης.

Τα έσοδα από το Παζάρι θα διατεθούν, όπως κάθε χρόνο, για την ενίσχυση των δράσεων του «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου».

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........