«ΑΚΟΥΣΕ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕ – ΔΡΑΣΕ» Βοήθησε στην εξάλειψη της βίας!

  Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναίκειων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου», με αφορμή την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Έργου «RiskFree» στο οποίο συμμετείχε, θέλει να αναδείξει τη φωνή των γυναικών που βίωσαν κακοποίηση και απευθύνθηκαν στις Υπηρεσίες Υποστήριξης, εκπέμποντας το μήνυμα «ΑΚΟΥΣΕ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕ – ΔΡΑΣΕ»

Βοήθησε στην εξάλειψη της βίας!


Το Έργο «RiskFree» εστίασε στην ανάδειξη των διαδικασιών αξιολόγησης κινδύνου,, ως ένα καθοριστικό και αναπόσπαστο κομμάτι τις διαχείρισης περιστατικών βίας κατά των γυναικών.


Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό μέσω του οποίου, εκατό επαγγελματίες από Υπηρεσίες Υποστήριξης γυναικών, το Αστυνομικό Σώμα, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες αλλά και νομικούς από την Κρήτη όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα, καταρτίστηκαν στις διαδικασίες αξιολόγησης και διαχείρισης κινδύνου από στελέχη του «Συνδέσμου».

Ο Φορέας υπογραμμίζει την αναγκαιότητα, η κάθε μαρτυρία να εξετάζεται με τη δέουσα προσοχή και να αξιολογείται από τους εμπλεκόμενους Φορείς, ώστε να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας της γυναίκας.


Το Έργο «RiskFree–Προστασία των γυναικών που βιώνουν κακοποίηση» συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιήθηκε με Εταίρους-Φορείς από την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία.

Σημείωση προς συντάκτες: Παρακαλείστε να κατεβάσετε και αναρτήσετε μαζί με το Δελτίο Τύπου και το σχετικό βίντεο, για την ευαισθητοποίηση του κοινού: https://youtu.be/aBY-xawuKtk

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........