Απονομή ξιφών σε 15 Ανθυποπλοιάρχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απευθείας κατάταξης ειδικότητας Οικονομικού και Τεχνικού (17.5.2024)

 Τη σημασία ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με την ένταξη σε αυτό 15 νέων Ανθυποπλοιάρχων (απευθείας κατάταξης ειδικότητας Οικονομικού και Τεχνικού), επισήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής ξιφών τους, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Ο κ. Στυλιανίδης συνεχάρη τους νέους και τις νέες Αξιωματικούς για την επιλογή τους να καταταγούν στο Λιμενικό Σώμα, ένα σώμα με τόσο μεγάλη παράδοση.


 

«Έχετε ήδη διδαχθεί μέσα από το σχολείο σας ότι το Λιμενικό Σώμα είναι ένα σώμα παράδοσης 100 χρόνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός. Και συνέχισε: «Είναι ένα Σώμα που έχει προσφέρει τόσα πολλά στο έθνος και είναι ένα Σώμα που καλείται να προσφέρει άλλα τόσα από εδώ και πέρα. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε όλοι μαζί στη μεγάλη εθνική ανάγκη και το εθνικό καθήκον, όπως μας το ορίζει το Σύνταγμα, όπως μας το ορίζει η πολιτεία». 

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γεώργιος Καμπύλης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Α' Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δρόσος Ρείζης, ο Β' Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τρύφων Κοντιζάς, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και οι Πρόεδροι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ. και της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ. 

Στην τελετή απονομής ξιφών χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Νήφων Καπογιάννης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, συνεπικουρούμενος από τον Πλωτάρχη (Ι) Λ.Σ. Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Δημήτριο Βαρσαμίδη.


 

Ακολουθεί κατά αντιπαραβολή ο χαιρετισμός του κ. Στυλιανίδη:

 

«Καλημέρα σε όλους και σε όλες.

Σεβασμιότατε Εκπρόσωπε Μητροπολίτη Πειραιώς,

Αγαπητοί γονείς,

Επιτρέψτε μου, ως γονέας κι εγώ, να απευθυνθώ πρώτα σε εσάς και να σας πω ένα μεγάλο συγχαρητήρια που αυτούς τους λεβέντες και τις λεβέντισσες τους φέρατε μέχρι εδώ και τους δώσατε τόσα εφόδια, έτσι ώστε να περάσουν ακόμα μια δύσκολη μάχη της ζωής και σήμερα να είναι μπροστά σας και μπροστά μας, για να ορκίζονται για ένα επόμενο στάδιο δύσκολο, προκλητικό, αλλά που θα σας κάνει και αυτούς και εσάς, περήφανους. 

Αντιλαμβάνεστε ότι είναι συγκινητική ημέρα και για εσάς και για εμάς. Για το Λιμενικό Σώμα, τις οικογένειες και ιδίως τους νέους μας που εντάσσονται πλέον στη μεγάλη παράδοση του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Είναι μια σημαντική στιγμή. Για τους νέους μας, για τις νέες μας, τους οποίους εμείς τους καλωσορίζουμε.


 

Έχουν ήδη διδαχθεί μέσα από το σχολείο τους ότι το Λιμενικό Σώμα είναι ένα σώμα παράδοσης 100 χρόνων, είναι ένα σώμα που έχει προσφέρει τόσα πολλά στο έθνος και είναι ένα σώμα που καλείται να προσφέρει άλλα τόσα από εδώ και πέρα.

 

Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, θα είμαστε όλοι μαζί, θα είμαστε κοντά τους σε αυτά τα πρώτα βήματα, για ό,τι χρειαστούν. Η ηγεσία πάντα είναι έτοιμη να βοηθήσει, ακόμα και για προσωπικά, ανθρώπινα προβλήματα.

 

Νομίζω ότι, και μόνο το κλίμα της σημερινής ημέρας, αποδεικνύει ότι αυτή η οικογένεια ενισχύεται για να επιτελέσει το εθνικό της έργο.


 

Σας καλωσορίζω και πάλι.

 

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το ότι καταφέρατε να ενταχθείτε σε αυτήν την οικογένεια και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε όλοι μαζί στη μεγάλη εθνική ανάγκη και το εθνικό καθήκον, όπως μας το ορίζει το Σύνταγμα, όπως μας το ορίζει η πολιτεία.

 

Ευχαριστώ πολύ».

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........