Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, απο 16 'εως 19 Μαΐου 2024

 0.000 επισκέπτες / 850 εκθέτες / 600+ εκδηλώσεις / 14 αίθουσες εκδηλώσεων / 16.000 τ.μ. / 40 χώρες / 1.500+ Έλληνες και ξένοι συγγραφείς


ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΐΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2024

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς θα βρίσκονται φέτος στη μεγάλη γιορτή του βιβλίου, στην έκθεση βιβλίου της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, που θα γίνει από τις 16 έως και τις 19 Μαΐου. 


Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς θα παρουσιάσουν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου περισσότερους από 150 τίτλους βιβλίων, εκπροσωπώντας 120 συγγραφείς, ποιητές και ιστορικούς ερευνητές, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την Κρήτη, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Αθήνα. Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς θα βρίσκονται στο Περίπτερο 13, stand 020.


ΕΓΝΑΤΙΑΣ 154, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 546 36

Την Παρασκευή 17/5, από τις 7 έως τις 8 το απόγευμα, στην ΑΙΘΟΥΣΑ 2  – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 12, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση των Εκδόσεων Ραδάμανθυς, με θέμα: «Μύθοι, θρύλοι και λαογραφία, ως βάση για τη δημιουργία λογοτεχνικών έργων με αφορμή το βιβλίο του Βασίλη Μπουντούρη Ιστορίες από τη λίμνη της φωτιάς – 23+1 ιστορίες από τη Μεσόγειο».

Μιλάνε οι: Μιχάλης Καρυπίδης, μαθητής Β΄ Λυκείου (Πειραματικό σχολείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης), Αριάν Κότση, σύμβουλος μεταλυκειακών σπουδών – σκηνοθέτις, Βασίλης Μπουντούρης, συγγραφέας – σκηνοθέτης, Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας – σύμβουλος ψυχικής υγείας – υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς


Λίμνη της Φωτιάς, ονομάζεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννου η Μεσόγειος. Οι 23+1 ιστορίες της έκδοσης, είναι βασισμένες σε σπάνιους θρύλους της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής μας. Μέσα από τον αφαιρετικό λόγο, τη μαστορική επεξεργασία χαρακτήρων και την ποιητικότητα του συγγραφέα, βλέπουμε έμπρακτα πως οι μύθοι, οι θρύλοι και η λαογραφία μπορούν να αποτελέσουν βάση για δημιουργία νέων λογοτεχνικών έργων. Ταυτόχρονα, θα δούμε πώς μπορούν να αξιοποιηθούν όλα αυτά στην παιδαγωγική πράξη και τις δυνατότητες δημιουργικού μετασχηματισμού του λογοτεχνικού έργου σε νέες μορφές τέχνης (π.χ. θέατρο κ.λπ.).

Για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, γονείς και εκπαιδευτικούς.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥΣ

Στον χώρο των εκδόσεων, θα βρεθούν για να υπογράψουν τα βιβλία τους οι:

Στο περίπτερο των εκδόσεων θα βρεθούν συγγραφείς για να υπογράψουν τα βιβλία τους. Πιο συγκεκριμένα (η λίστα ενημερώνεται συνεχώς) μέχρι τώρα:


Ο Χρήστος Τσαντής, την Πέμπτη 16/5, 6-7 μ.μ.

Ο Αντώνης Νεδελκόπουλος, την Πέμπτη 16/5, 7-8 μ.μ.

Η Ελένη Καποκάκη, την Παρασκευή 17/5, 6-7 μ.μ.

Η Άρια Αθανασάκη, το Σάββατο 18/5, 6-7 μ.μ.

Ο Αθανάσιος Γάκης, το Σάββατο 18/5, 7-8 μ.μ.

Η Ελένη Καβαζίδου, την Κυριακή 19/5, 6.30-7.30 μ.μ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Άρια Αθανασάκη – Το ξωτικό

Με χαρά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την συμμετοχή του βιβλίου μου «το ξωτικό» στην διεθνή έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται φέτος και θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 16 έως και την Κυριακή 19/5. Το περίπτερο 13 (stand 20) θα φιλοξενήσει τα βιβλία των εκδόσεων του χανιώτικου εκδοτικού οίκου «Ραδάμανθυς» και θα βρίσκομαι εκεί για να γνωριστούμε το Σάββατο 18.5.24 στις 18.00 για να μιλήσω με φίλους και να υπογράψω το βιβλίο μου.

Την Κυριακή 19/5 στις 12.00 σκεφτήκαμε να κάνουμε μια γνωριμία με το φιλόζωο κοινό της Θεσσαλονίκης και να παρουσιάσουμε το βιβλίο μου που είναι μια εφηβική νουβέλα για τα ζώα, τα δικαιώματα και τα συναισθήματά τους. Χώρος της παρουσίασης θα είναι το #crowbar restaurant στο κέντρο της πόλης (Υπολοχαγου Τσόπελα 4, Θεσσαλονίκη).

Το βιβλίο που έχει έκταση περίπου 70 σελίδες είναι εύληπτο και κατανοητό και απευθύνεται όχι μόνο στους νέους αλλά  και σε κάθε άνθρωπο που θέλει να διαβάσει μια ιστορία ευαισθητοποίησης για τους συγκατοίκους μας σε αυτόν τον πλανήτη: ΤΑ ΖΩΑ !

Με εκτίμηση,

                             Άρια Αθανασάκη.

=====================================

Η Άρια Αθανασάκη είναι ενεργό μέλος τα τελευταία 15 χρόνια στον φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η προστασία των ζώων», μέλος της ΠΦΠΟ και αγωνιζεται καθημερινά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων αυτών των ανυπεράσπιστων πλασμάτων. Πέρα απ’ την εθελοντική της δράση στο σύλλογο, διδάσκει ως εκπαιδευτικός φιλόλογος μαθητές γυμνασίου σε επαρχία του νομού Χανίων και η ευαισθητοποίηση των μαθητών της  είναι ένας απ’ τους βασικούς της στόχους.

Και το βιβλίο της, είναι ευχή της, να λειτουργήσει ως μέσον για την ευαισθητοποίηση αυτή και να συμβάλει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και του σεβασμού απέναντι στα ζώα.

Η παρουσίαση του βιβλίου είναι υπό την αιγίδα της Π.Φ.Π.Ο σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Ραδάμανθυς. Μακάρι προσπάθειά της αυτή να βρει ανταπόκριση από τον εκπαιδευτικό και τον  φιλοζωικό κόσμο και να συμβάλει έστω και στο ελάχιστο στη δημιουργία μιας φιλοζωικής κουλτούρας στους νέους ανθρώπους και όχι μόνο.

ΠΦΠΟ

--
Γεωργίου Ξέπαπα 7, 73136, ΧΑΝΙΑ
Χρήστος Τσαντής, Συγγραφέας - Σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς και του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής & Αυτογνωσίας
Τηλ. επικοινωνίας 6983 091058

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........