Συνάντηση 2 γενεών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Αλικαρνασσού από το ΚΗΦΗ Ν. Αλικαρνασσού

 Μια διαφορετική συνάντηση με θέμα «Συνάντηση γενεών για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι για το σχολείο μιας άλλης εποχής» πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ωφελούμενων του ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού και μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού στο χώρο του Σχολείου τη Δευτέρα 27-05.


Κατά τη διάρκεια της δράσης, στόχος της οποίας ήταν η συνάντηση των δυο γενεών, οι γιαγιάδες και οι παππούδες του ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού, μετά από πολλά χρόνια πέρασαν την πόρτα του σχολείου, ξανακάθισαν στα θρανία και φανερά συγκινημένοι μοιράστηκαν με τα παιδιά, αναμνήσεις και συναισθήματα από το σχολείο των παιδικών και εφηβικών χρονών τους.

Οι αφηγήσεις των ωφελουμένων για το σχολείο των παιδικών και εφηβικών τους χρόνων καταγράφηκαν σε έντυπο από την κοινωνική λειτουργό της Δομής, και δόθηκαν ως αναμνηστικό δώρο στα παιδιά. Επίσης οι μικροί μαθητές έλαβαν ως δώρο για την τάξη τους ένα κολάζ από φωτογραφίες του παλιού σχολείου.

Η επιτυχημένη συνάντηση ολοκληρώθηκε με κεράσματα. Τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία τους να συναντηθούν ξανά με τις γιαγιάδες και τους παππούδες του ΚΗΦΗ και οι ωφελούμενοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν όμορφες καλοκαιρινές διακοπές στους μικρούς μαθητές.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........