Συνάντηση για το Πολυδύναμο Ιατρείο Ανάληψης, Μακρύ Γιαλού του Δήμου Σητείας

 Το ιστορικό του έργου, οι λεπτομέρειες και η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης της ανέγερσης του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ανάληψης, Μακρύ Γιαλού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μάϊου στο Κοινοτικό Κατάστημα Ανάληψης Μακρύ Γιαλού,  με τη συμμετοχή του Α Αντιπροέδρου της Βουλής κ Γιάννη Πλακιωτάκη, του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ Νεκτάριου Παπαβασιλείου, του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη, των αντιδημάρχων Ιεράπετρας, Νεκτάριου Παπαδάκη, Ανδρέα Σκουλούδη και Σητείας  Γιάννη Δασκαλάκη, αλλά και των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων, Ανάληψης και Αγίου Στεφάνου, καθώς και εκπροσώπων τοπικών φορέων και πολιτών.


Ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, αναφέρθηκε στη σημαντική δωρεά του εκλιπόντα Νικόλαου Χατζάκη, αλλά και στις αδιάκοπες προσπάθειες της σύζυγο του, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Ο κ Ζερβάκης τόνισε ότι "είναι υποχρέωση όλων μας η ολοκλήρωση του, παρέχοντάς  άμεση πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής".


Ο κ Πλακιωτάκης αναφερόμενος στα μέχρι σήμερα δεδομένα μίλησε "για την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, την οικοδομική άδεια η οποία είναι σε ισχύει μέχρι τέλος του έτους, με δυνατότητα παράτασης, την ολοκλήρωση των μελετών από το ΤΑΙΠΕΔ που είναι σε εξέλιξη, ενώ θα πρέπει να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να λήξει και το θέμα του ρυμοτομικού. Ο στόχος μας είναι να δημοπρατηθεί το έργο μέσα στο 2024" υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ Πλακιωτάκης.


Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε ο κ Πλακιωτάκης σε όλους όσους συνέβαλαν στη θετική εξέλιξη, με ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη συντοπίτισσα κα Αγαπηδάκη.


Να θυμίσουμε ότι το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –Next Generation EU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........