Αυτοψία από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό στον Βρεφικό Σταθμό Μητέρα

 Τον βρεφονηπιακό σταθμό «Μητέρα» επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης 22/5 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, πραγματοποιώντας αυτοψία στον χώρο όπου αναμένεται να κατασκευαστεί το νέο κτήριο που θα βελτιώσει και θα επεκτείνει τη δυναμική του σταθμού, ο οποίος θα μπορεί να εξυπηρετεί 230 βρέφη και νήπια, 10 εκ των οποίων θα είναι νήπια ΑμεΑ.


Τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και Παιδείας Αντώνη Περισυνάκη που τον συνόδευαν, υποδέχθηκε και ξενάγησε σε όλους τους χώρους η Διευθύντρια του σταθμού Μαρία Πετράκη.


Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός είδε επί τόπου τα σημεία που θα ανεγερθεί το νέο κτήριο και θα πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις, επεσήμανε στοιχεία που θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν κατά τη διαδικασία των εργασιών, συνομίλησε με εργαζομένους αλλά και με τα ίδια τα παιδιά και σε δήλωσή του ανέφερε: «Βρισκόμαστε στο κέντρο βρεφών Μητέρα που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια ως νηπιακός σταθμός. 


Είναι αυτές οι εγκαταστάσεις οι οποίες πρόκειται να ανακαινιστούν και το μεγάλο σχέδιο είναι να γίνει και μια προσθήκη που θα υπερδιπλασιάσει τους χώρους, θα υπερδιπλασιάσει την δυναμικότητα και σε βρέφη και σε νήπια. Πρόκειται για το έργο του οποίου η σύμβαση υπογράφηκε πριν από λίγες μέρες και το οποίο θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους και η προσδοκία μας, ο σχεδιασμός μας, είναι να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στα βρέφη και στα νήπια ολόκληρης της περιοχής. 

Μέχρι τώρα οι αιτήσεις είναι υπερδιπλάσιες από τη δυναμικότητα. Υπερδιπλασιάζοντας όμως ακριβώς τη δυναμικότητα θα φτάσουμε να καλύψουμε το σύνολο της περιοχής όπως έχει σήμερα, αλλά φυσικά αυτό είναι ένα μέρος του συνολικού μας σχεδιασμού, για πλήρη βρεφονηπιακή κάλυψη στον Δήμο Ηρακλείου.».


Υπενθυμίζεται ότι το έργο αφορά την προσθήκη νέου ισογείου κτηρίου 1.378,78 τμ, την στατική, λειτουργική, και ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηρίου, των 804,27 τμ, την κατασκευή υπόγειων βοηθητικών χώρων, 1.196,26 τμ για την προσθήκη και 78,14 τμ για το υφιστάμενο κτήριο, την κατασκευή υπόγειου parking 17 οχημάτων, καθώς και την κατασκευή περιβάλλοντος χώρου 1.726,88 τμ. Παράλληλα με την κατασκευή θα γίνουν και αρχαιολογικές έρευνες – εργασίες υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Η σχετική σύμβαση ένταξης του έργου «Βελτίωση - επέκταση υφιστάμενου βρεφονηπιακού σταθμού “Μητέρα” στον Άγιο Ιωάννη, Δ. Ηρακλείου», στο Πρόγραμμα «Κρήτη» 2021-2027, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου

Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και προϋπολογισμό: 6.897.943,23 ευρώ, υπεγράφη τις 156 Μαΐου υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρουσία του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού και της Προϊσταμένης ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης Μαρίας Κασωτάκη.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........