Η πανσέληνος του Μαΐου ή αλλιώς το «φεγγάρι των λουλουδιών»

 Η πανσέληνος του Μαΐου, γνωστή ως «φεγγάρι των λουλουδιών» φώτισε το βράδυ της Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής τον ουρανό.

Το φεγγάρι εμφανίζεται χαμηλά με πορτοκαλί χρώματα χάρη στο ηλιακό φως που ανακλάται από τη Σελήνη και περνάει μέσα από τη γήινη ατμόσφαιρα.


Όταν βρίσκεται πιο κοντά στον ορίζοντα, το φως της Σελήνης πρέπει να περάσει μέσα από ένα παχύτερο τμήμα της γήινης ατμόσφαιρας για να φτάσει στον αμφιβληστροειδή μας. Αυτό προκαλεί σκέδαση του μπλε και του ιώδους φωτός, πράγμα που σημαίνει ότι το φως της Σελήνης εμφανίζεται πιο κόκκινο προς το πορτοκαλί.

Το «Φεγγάρι των λουλουδιών» πήρε το όνομά του γιατί τον Μάιο ανθίζουν πολλά λουλούδια. Η επόμενη πανσέληνος θα είναι η «Σελήνη της φράουλας» και θα σημειωθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φεγγάρι σε αυτή την πανσέληνο θα είναι κοντά στον κόκκινο υπεργίγαντα αστέρα «Αντάρη», ο οποίος είναι από τους λαμπρότερους του αστερισμού του Σκορπιού.


ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........