Παρουσιάζεται στο Πολύκεντρο Σητείας το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Εμμανουήλ Γ. Φραγκούλη

 Η Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ παρουσιάζει την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, στις 8 μ.μ. στο Πολύκεντρο Σητείας το αυτοβιογραφικό βιβλίο του διακεκριμένου συμπολίτη μας Εμμανουήλ Γ. Φραγκούλη, Ομότιμου Καθηγητή της Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών “Διακονώντας την Παιδεία και την Έρευνα”.


Θα μιλήσουν για το βιβλίο ο Αντώνης Ανηψητάκης εκ μέρους της Στέγης Β.Κ. και ο Γιώργος Φραγκιαδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας της Σητείας.
Η εκδήλωση θα συνδυαστεί με την ίδρυση του συλλόγου φίλων ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ Σητείας, μια πρωτοβουλία της Στέγης που αποσκοπεί στην οργανική σύνδεση του Τμήματος με την πόλη και στην πολύπλευρη στήριξή του από την Σητειακή κοινωνία.ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ομότιμος Καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής «Επιστήμη και Κοινωνία» της FEBS, Εμμανουήλ Γ. Φραγκούλης, γεννήθηκε στη Σητεία Κρήτης το 1947.
Έχει Διδακτορικό στις φυσικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Marburg και Υφηγεσία από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. 


Έχει εργασθεί ως επισκέπτης ερευνητής στο Αντικαρκινικό Κέντρο της Γερμανίας στη Χαϊδελβέργη και στο Ινστιτούτο Max Plαnck στο Ladenburg με υποτροφία Alexαnder von Humboldt. Έχει χρηματίσει Αναπληρωτής Πρόεδρος και Πρόεδρος της European Βίοchemicαl Socίety (FEBS) καθώς και τακτικό μέλος της Bίomed Allίance.


Έχει διατελέσει στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Διευθυντής του Τομέα Βιοχημείας- Μοριακής Βιολογίας, Διευθυντής του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης Κλινικής Βιοχημείας-Μοριακής Διαγνωστικής, Αναπληρωτής Πρόεδρος και Πρόεδρος του τμήματος Βιολογίας, Κοσμητεύων της Σχολής Θετικών Επιστημών και τακτικό μέλος της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου.


Συμμετείχε στη διαμόρφωση της επιστημονικής πολιτικής της χώρας ως μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, ως Πρόεδρος του Κέντρου “Αλέξανδρος Φλέμινγκ”, ως μέλος και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου για τον Διαβήτη, ως Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, ως εθνικός εκπρόσωπος στις διυπουργικές διασκέψεις Cost και Eurekα.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........