Ημέρα Καριέρας στην Πάτρα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

 Το Γραφείο Διασύνδεσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την παράδοσή του με τη διοργάνωση των Ημερών Καριέρας, που έχουν γίνει θεσμός για το Ίδρυμα. Η Πάτρα φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση που φέρνει κοντά τους φοιτητές και αποφοίτους του ΕΑΠ με την αγορά εργασίας.


Ειδικά φέτος η Ημέρα Καριέρας, ενταγμένη στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας του ΕΑΠ, ήταν ανοικτή σε όλους τους φοιτητές και αποφοίτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας και τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών ΑΕ. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, στο κτηριακό συγκρότημα Β1 του ΟΛΠΑ στο Νότιο Λιμένα Πατρών.

Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή τόσο από επιχειρήσεις όσο και από ενδιαφερόμενους για εργασία. Στο πλαίσιο της Ημέρας Καριέρας,πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 δια ζώσης συνεντεύξεις επιλογής προσωπικού, με τη συμμετοχή 60 εκπροσώπων από 37 επιχειρήσεις και 400 υποψήφιων. Πρέπει να τονισθεί ότι οι συνεντεύξεις ήταν προγραμματισμένες, γεγονός που επέτρεψε στις επιχειρήσεις να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι υποψήφιοι θα παρευρεθούν, ενώ οι υποψήφιοι πήγαν σε επιχειρήσεις που πραγματικά τους ενδιέφεραν για εργασία. Αυτή η στοχευμένη προσέγγιση εξασφάλισε την καλύτερη προετοιμασία και από τις δύο πλευρές.

Παράλληλα με τις συνεντεύξεις, πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέροντα workshops που παρείχαν στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα εργαλεία για την επιτυχή είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Η θεματολογία των workshops ήταν:


• Mastering Your CV & Interview Skills από τη Deloitte

• Απόρριψη στο εργασιακό πλαίσιο: Μια διαδρομή προς την προσωπική ενδυνάμωση από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης του ΕΑΠ


Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους, να λάβουν πολύτιμες συμβουλές για την αναζήτηση εργασίας, τη συμμετοχή τους σε συνέντευξη και την προσωπική τους ενδυνάμωση.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για επαγγελματική ανάπτυξη και δικτύωση, ενισχύοντας το ρόλο του ΕΑΠ ως γέφυρα μεταξύ ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........