Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στην Περιφέρεια Κρήτης

 Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, καταστολή της εγκληματικότητας, την προστασία των ανηλίκων από παραβατικές συμπεριφορές και γενικότερα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.


   Στις δράσεις που οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από Υπηρεσίες των διευθύνσεων Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, κατά το χρονικό διάστημα από την 10 έως και 16.05.2024 ελέγχθηκαν 2.133 άτομα και 1.695 οχήματα, συνελήφθησαν 18 άτομα και βεβαιώθηκαν 693 παραβάσεις. 
Η εξόρμηση κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, έρευνες σε οικίες καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις-κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση, με ιδιαίτερη έμφαση στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που συντελούν στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και στην προστασία της ανηλικότητας.   Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, βεβαιώθηκαν επίσης 676 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων 68 μέθη και ακόμη 17 λοιπές παραβάσεις. Προσήχθησαν 71 άτομα και συνελήφθησαν 18 άτομα εκ των οποίων 2 ανήλικοι. Οι συλλήψεις αφορούσαν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, όπλων, κλοπές, Κ.Ο.Κ., νομοθεσία περί αλλοδαπών, ηχορύπανση ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και μαχαίρια. Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.


ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........