«Το Μεγάλο Αντάμωμα». Αφιέρωμα- Ύμνος στην Κρήτη από το Λύκειο των Ελληνίδων Ηρακλείου

  Το Λύκειο των Ελληνίδων Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης οργανώνει στις 31 Μαΐου 2024 , ημέρα Παρασκευή, και ώρα 9 μμ,  Μουσικοχορευτική  Εκδήλωση με  τίτλο: «Το Μεγάλο Αντάμωμα. Αφιέρωμα- Ύμνος στην Κρήτη». Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί   στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, στην αίθουσα : «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού».


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης 80 χορευτές, οι οποίοι διδάχθηκαν παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας στο Λύκειο των Ελληνίδων Ηρακλείου, τις δεκαετίες  1970,1980 και 1990,  από το χοροδιδάσκαλο Παναγιώτη Τσαγκαλίδη, θα ανταμώσουν ξανά για να θυμηθούν τα παλιά και να ξαναζήσουν  στιγμές που είναι χαραγμένες βαθιά μέσα στην ψυχή τους! 


Το αντάμωμα των χορευτών με τον τότε δάσκαλό τους γίνεται πραγματικότητα χάρη  στην  αφοσίωση που επιδεικνύουν στη μεγάλη  οικογένεια του Λυκείου των Ελληνίδων Ηρακλείου,  την οποία τιμούν με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση της 31ης Μαΐου.


Με αφορμή τη συμπλήρωση 83 χρόνων από την ηρωική Μάχη της Κρήτης, στην εκδήλωση  τιμώνται  όλοι  όσοι έπεσαν για να υπερασπιστούν τα ιερά χώματα της μεγαλονήσου με μια εκδήλωση γεμάτη χορούς και τραγούδια του τόπου μας.

Η παράσταση αφιερώνεται σε 4 διακεκριμένους Κρητικούς  στους τομείς της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών: Ελευθέριο Βενιζέλο, Νίκο Καζαντζάκη, Βιτσέντζο Κορνάρο, Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, καθώς και σε 4 πρωτομάστορες της Κρητικής μουσικής: Κώστα  Μουντάκη, Θανάση Σκοραδαλό, Λεωνίδα Κλάδο και  Γιώργη Αβησσυνό.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι μουσικοί:

Αλεξάκης Βαγγέλης, Βασιλάκης Στέλιος, Καλυκάκης Μανόλης και  Ξυλούρης Γιώργης (Καντρής), στη λύρα και το τραγούδι.

Μπαλτζάκης Μηνάς, Παραγιουδάκης Γρηγόρης, Σαλούστρος Μανόλης,

Φραγκιαδάκης Γιώργος, στο λαγούτο και Παναγιώτης Καπιζιώνης, στο μπουζούκι.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος, Κώστας Τριγώνης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 «Το Μεγάλο Αντάμωμα». Αφιέρωμα- Ύμνος στην Κρήτη από το Λύκειο των Ελληνίδων Ηρακλείου 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........