Σε τροχιά υλοποίησης το Αστεροσχολείο του Δήμου Σητείας

 Σε τροχιά υλοποίησης το Αστεροσχολείο του Δήμου Σητείας

Ίσως το δυσκολότερο έργο που κλήθηκε η παρούσα δημοτική αρχή να βάλει σε τροχιά υλοποίησης προχωρά με γοργούς ρυθμούς δημιουργώντας μια σημαντική υποδομή στην ενδοχώρα του Δήμου.


Στο εργοτάξιο του Πλανηταρίου- Αστεροσχολείου Σητείας στην Συκιά βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ Στέλιο Σπυριδάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.


"Παρά τα εμπόδια και διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που έκαναν λόγο για ένα έργο που δεν θα έφτανε ποτέ στην ολοκλήρωση, το Αστεροσχολείο του Δήμου Σητείας σύντομα θα αποτελεί μια σημαντική υποδομή για τον Δήμο μας και ένα εργαλείο εξωστρέφειας για το Γεωπάρκο" δήλωσε ο Δήμαρχος Σητείας μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο χώρο .


Εξασφαλίζοντας επιπλέον χρηματοδοτήσεις όχι μόνο της κατασκευής αλλά και του εξοπλισμού, το έργο θα παραδοθεί στους δημότες για να επιτελέσει με τον καλύτερο τρόπο τον σκοπό για τον οποίο χωροθετήθηκε δίνοντας ώθηση και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.


Το έργο, το οποίο εντάσσεται στην Πράξη « GEOSTARS – Αστροπαρατήρηση – Φυσικό
Περιβάλλον – Εναλλακτικό Προϊόν Ανάπτυξης – Προβολής των Γεωπάρκων της Ανατολικής
Μεσογείου » και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A
Ελλάδα-Κύπρος 2014 – 2020 και από ίδιους όρους του Δήμου, προβλέπει την κατασκευή και τον εξοπλισμό κτηρίου που θα υποστηρίζει τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού/τουριστικού χώρου, ενός αστεροσχολείου επιμόρφωσης μαθητών και ενηλίκων σε θέματα αστρο-παρατήρησης και διαστήματος.


Το κτήριο θα εξοπλιστεί με τηλεσκόπιο, ηλιακό τηλεσκόπιο και εκπαιδευτικό πλανητάριο.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........