Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει ενεργά την εναλλακτική κίνηση στην πόλη διαθέτοντας δωρεάν ποδήλατα για βόλτα – Ενισχύεται ο στόλος και με 80 ηλεκτρικά

 Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζοντας στην πράξη τη Βιώσιμη Κινητικότητα και την εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη, ενθαρρύνει τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες να δοκιμάσουν μια βόλτα ή την περιήγησή τους με το φιλικότερο μέσο μετακίνησης που υπάρχει, το ποδήλατο το οποίο ήδη πολλοί έχουν υιοθετήσει ως τρόπο και στάση ζωής.


Στο πλαίσιο αυτό έχουν δημιουργηθεί σε δύο σημεία σταθμοί δωρεάν παραχώρησης ποδηλάτων για όσους θέλουν να προσεγγίσουν την πόλη και να κάνουν τη βόλτα τους με ένα ποδήλατο.


Οι σταθμοί αυτοί βρίσκονται, στην Πύλη του Ιησού, όπου γραφείο εξυπηρέτησης του Δήμου έχει στη διάθεση του κοινού 10 ποδήλατα και στον παλιό Καράβολα στην παραλιακή ζώνη του Ηρακλείου, με 25 διαθέσιμα ποδήλατα. 


Παράλληλα υπάρχουν ακόμα 35 ποδήλατα τα οποία είναι προς συντήρηση και σύντομα αναμένεται να είναι κι αυτά στη διάθεση των πολιτών. Ο στόλος θα ενισχυθεί σύντομα και με 80 ηλεκτρικά ποδήλατα που θα διατίθενται στους πολίτες.

Το ωράριο λειτουργίας των σταθμών για τη χρήση ποδηλάτων έχει ως εξής:

Πύλη Ιησού Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-14:00

Καράβολας Δευτέρα-Παρασκευή 14:00-20:00

Οι ενδιαφερόμενοι για την δωρεάν χρήση των ποδηλάτων θα πρέπει να προσκομίζουν ένα δημόσιο έγγραφο (πχ ταυτότητα) που θα αποδεικνύει την ταυτοπροσωπία του ατόμου που θα χρησιμοποιήσει το ποδήλατο. Η χρήση των ποδηλάτων είναι για άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών εκτός και αν συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........