Ο Παντελής Θαλασσινόε στο 9ο Μεσογειακό Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας.

 ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ … κοντά 40 χρόνια ...
“Το ποιοτικό τραγούδι θα το ονόμαζα σοβαρό τραγούδι”


Σε μια εποχή που πολλοί επώνυμοι δημιουργοί τραγουδιών έχουν εγκαταλείψει την διαδικασία κυκλοφορίας ολόκληρων δισκογραφικών πονημάτων ο Παντελής Θαλασσινός παραμένει παραγωγικότατος, με συχνή παρουσίαση νέων τραγουδιών και μάλιστα συνειδητά -όπως λέει ο ίδιος- με θεματικούς δίσκους.


Προφανώς η δημιουργική ανάγκη υπάρχει πάντα και το μονοπάτι της έκφρασης βρίσκει το δρόμο του με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.


«Ανάθεμα σε… Δεν με λυπάσαι… Που καίγομαι και λιώνω… Που μ’ έκανες και σ’ αγαπώ και τώρα μαραζώνω…»…
Σπάνια θα βρεθεί κάποιος ,ο οποίος δεν έχει ακούσει, συγκινηθεί ή κλάψει ακούγοντας ή τραγουδώντας αυτούς τους στίχους…



Κι ακόμα σπανιότερα ,θα βρεθεί κάποιος που να μην έχει ακούσει ποτέ το όνομα του δημιουργού αυτού του τόσο γνωστού τραγουδιού , τον Παντελή Θαλασσινό!


Ο Παντελής διαπνέεται από μία απλή, βαθειά και καθαρά καλλιτεχνική σκέψη με το προσωπικό στίγμα που ο ίδιος επέλεξε να δώσει, υπακούοντας στο δικό του είναι και όχι στη μόδα και τις αμφίβολες κατηγοριοποιήσεις.
Έχω στο ενεργητικό μου, στα κοντά 40 χρόνια περί τα 40 CDs, πολλά απ΄ αυτά σαν συνθέτης και άλλα με συμμετοχές σαν τραγουδιστής σε δουλειές άλλων.


Έχει γράψει, ή έχει τραγουδήσει, στη δισκογραφία, περί τα 500 τραγούδια σε σύνολο, κι οι συναυλίες του πλέον ξεπερνούν τις 1500.
Έχει τραγουδήσει σε όλους τους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδος, και σε χώρες του εξωτερικού: Κύπρο, Τουρκία, Σουηδία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Ουκρανία, Ελβετία, Γερμανία, Βέλγιο, Αίγυπτο, Ισσραήλ, Αυστραλία, με μεγάλη επιτυχία..
“Με την μουσική του κατάφερε, να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του , να παίξει στα μεγαλύτερα «γήπεδα της χώρας».”


Στη παρέα του οι γνωστοί του συνεργάτες:

ΠΑΡΗΣ ΠΕΡΥΣΙΚΑΚΗΣ νυκτά όργανα
ΣΩTHPHΣ MAPΓΩNHΣ βιολί
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ μπάσο
ΛEYTEPHΣ XABOYTΣAΣ κλασσική κιθάρα
ΦIΛIΠΠOΣ ΛEYKAΔITHΣ τύμπανα/κρουστά
Στον HΧΟ ΓIΩPΓOΣ KAPYΩTHΣ


… κοντά 40 χρόνια με τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του,
με καινούργια ακυκλοφόρητα αλλά και τραγούδια άλλων που αγαπάει και προτείνει, περιμένει τους φίλους του και αυτό το καλοκαίρι στη σκηνή του 9ου Μεσογειακού Ραδιοφωνικού Φεστιβάλ Σητείας.

Ο Παντελής Θαλασσινόε στο 9ο Μεσογειακό Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........