Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Σητείας

 Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα με στελέχη της Τεχνικής Εταιρείας ΟΡΙΟ, η οποία έχει αναλάβει το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Σητείας, παρουσία του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ Στέλιου Σπυριδάκη, του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας κ Νίκου Τσουκνάκη, του προέδρου του Συλλόγου Μηχανικών Σητείας κ Νίκου Ραπάνη, του κ Σταύρου Ψωμαδάκη Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ, του κ Κώστα Βασιλάκη Δ.Σ. ΟΑΣ και του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Σητείας κ Μανώλη Λατζανάκη.


Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Σητείας, είναι ένα εργαλείο το οποίο θα καθορίσει την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου για τα επόμενα χρόνια. Προτεραιότητα θα δοθεί στην διαβούλευση η οποία θα προηγηθεί , δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις τοπικές ανάγκες , στη θέση του Δήμου και στις προτάσεις της Τεχνικής Εταιρείας.Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα δώσει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης με σύγχρονους όρους , αφήνοντας πίσω ένα γερασμένο ΣΧΟΑΠ το οποίο είχε διαμορφωθεί με άλλες συνθήκες πριν μια εικοσιπενταετία.

Η υλοποίηση του έργου έρχεται να ξεκαθαρίσει την εικόνα την οποία επιχείρησαν να διαμορφώσουν κάποιοι αφήνοντας αιχμές για ολιγωρία και αδιαφορία τής δημοτικής αρχής.


Οι όποιες αστοχίες, επικαιροποιήσεις, αναθεωρήσεις, καθώς και ο σχεδιασμός που έχουμε σαν δημοτική αρχή, η οραματική μας θέση για τα επόμενα χρόνια, μπορούν άμεσα να ενσωματωθούν στο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο το οποίο θα προχωρήσει με ταχύτατες διαδικασίες, μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του ΣΥΠΟΘΑ, αλλά και λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία εξακολουθεί να παραμένει ο Δήμος Σητείας μετά την πλημμύρα.


Όλα τα παραπάνω θα δώσουν την δυνατότητα μέσα από συγκεκριμένες χωροταξικές διατάξεις να υλοποιήσουμε ένα σχεδιασμό ο οποίος θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, ενθαρρύνοντας τον τομέα της τουριστικής εξέλιξης το οποίο είναι ζητούμενο και προτεραιότητα για εμάς ,αλλάζοντας τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα.

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........