Το πρόγραμμα «ΖΩΗ» παρουσιάστηκε στο Ρέθυμνο

 Το πρόγραμμα «ΖΩΗ» που αφορά μεταξύ άλλων, στην εκπαίδευση των πολιτών και στην παροχή πρώτων βοηθειών σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με την χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, παρουσιάστηκε στο Ρέθυμνο.


   Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πρόληψης, το οποίο σε πρώτο στάδιο περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση 270 απινιδωτών τελευταίας γενιάς, προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης, σε αθλητικούς χώρους και πολυσύχναστα σημεία σε όλη την Κρήτη, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει λειτουργία κινητής καρδιολογικής μονάδας. 




Ταυτόχρονα, ολοκληρώνεται η χαρτογράφηση των ήδη εγκατεστημένων απινιδωτών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, προβλέπεται η επέκταση του προγράμματος ΖΩΗ στις σχολικές μονάδες, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να εκπαιδευτούν και οι ίδιοι στην παροχή πρώτων βοηθειών και στη χρήση απινιδωτή.

  


 Οι απιδινωτές που θα τοποθετηθούν, θα είναι τελευταίας γενιάς και οι πολίτες μέσω εφαρμογής στο κινητό, θα έχουν τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού, μόλις υπάρξει ανάγκη, να γνωρίζουν άμεσα πού βρίσκεται ο πιο κοντινός απιδινωτής, ενώ πολύ σημαντικό είναι πως θα ειδοποιούνται άμεσα οι - πλέον κοντά στο περιστατικό - εκπαιδευμένοι πολίτες εθελοντές, ώστε να βρεθούν δίπλα στον πολίτη που χρήζει βοήθειας.


ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........