Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση «Προστατεύω τα Κρινάκια της Άμμου»

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Προστατεύω τα Κρινάκια της Άμμου» καθώς και ο καθαρισμός παραλιών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος από τις Αντιδημαρχίες Εθελοντισμού των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Πολιτισμού και Ανάπτυξης, «Κρητών Δράσεις & Αποδράσεις».
Εκπρόσωποι των Δήμων μαζί με τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας επισκέφθηκαν τις παραλίες Αρίνα και Αμμουδάρα (Παγκρήτιο Στάδιο), όπου αφού εντόπισαν Κρινάκια της Άμμου, τοποθέτησαν πινακίδες για την προστασία του σπάνιου αυτού φυτού το οποίο είναι ενδημικό στην περιοχή της Μεσογείου και της Νοτιοδυτικής Ευρώπης και λατρεύτηκε ως ιερό λουλούδι κατά τη Μινωική Εποχή. Οι συμμετέχοντες προχώρησαν και στον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου.

Η δράση είχε συμβολική σημασία με στόχο να διαδώσει το μήνυμα ότι «Η γη και τα οικοσυστήματά της αποτελούν το σπίτι μας, μας φιλοξενούν και στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να τα προστατέψουμε και να τα υπερασπιστούμε!».

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........