Συνεχίζει το πρόγραμμα «Επανά-θεσις» ο Δήμος Χανίων: Επαναχρησιμοποιούνται οι κατασχεμένες πινακίδες και τοποθετούνται με συμβολικά μηνύματα, πίσω στον δημόσιο χώρο

 Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σήμερα 5 Ιουνίου, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, προχωρά στην υλοποίηση του δεύτερου κύκλου του προγράμματος Επανά-θεσις (epana-thesis), που είχε πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με την πρ. Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ..


Πρόκειται για την ανάρτηση λογοτεχνικών μηνυμάτων και κειμένων πάνω σε παράνομες διαφημιστικές ταμπέλες που είχαν αφαιρεθεί από τον δημόσιο χώρο από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Χανίων κατά το παρελθόν, ανακυκλώθηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν με στόχο να αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση ανάμεσα στους περαστικούς.


Οι ταμπέλες επιστρέφοντας σε έναν νέο κύκλο χρήσης, «φιλοξενούν» κείμενα λογοτεχνών, αποσπάσματα από ποιητικά έργα, ερωτήματα που ζητούν απόκριση ξαφνιάζουν τον διαβάτη στον δημόσιο χώρο.


Οι περαστικοί θα συναντήσουν μηνύματα γύρω από χώρους πολιτισμού, όπως το Θέατρο Βλησίδη και το μικρό αμφιθέατρο Λενταριανών (εργατικές κατοικίες), στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων στα Νεροκούρου, δίπλα σε εμβληματικά σημεία, όπως ο Ρωσικός στρατώνας, σε ανοιχτούς χώρους και σε πάρκα, όπως το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας αλλά και στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........