Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αναβάθμιση των υποδομών λόγω υπέρβασης κατά 60% της χωρητικότητας

 Ο Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου (ΚΑΗΚ) για ακόμη μια χρονιά παρουσιάζει αύξηση της επιβατικής κίνησης, η οποία πλέον υπερβαίνει κατά τουλάχιστον 60% τη μέγιστη  χωρητικότητα του αεροδρομίου κατά τους θερινούς μήνες.


 Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ο Αερολιμένας καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε οι παλαιές και υπερκορεσμένες υποδομές, που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όριά κόπωσής τους, να συντηρούνται και να εκσυγχρονίζονται διαρκώς, μέχρι τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, τον Φεβρουάριο του 2027.


  1. Αντικατάσταση 24 κεντρικών κλιματιστικών μονάδων.
  2. Αντικατάσταση δυο ιμάντων παραλαβής αποσκευών (carousel).
  3. Προμήθεια επιπλέον ενενήντα καθισμάτων επιβατών.
  4. Πλήρης αντικατάσταση αυτόματων εξωτερικών θυρών.
  5. Ηλεκτρονικός ανοιχτός διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση δυο (2) επιπλέον αντλιών θερμότητας αέρος/νερού, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.
  6. Παρεμβάσεις στη Σύμβαση παροχής υπηρεσιών καθαριότητας με αύξηση του συντελεστή συχνότητας καθαρισμού και αύξηση του προσωπικού καθαριότητας, λόγω των αναγκών που προκύπτουν από τη συνεχή αύξηση της επιβατικής κίνησης.
  7. Παρεμβάσεις στον εξαερισμό κλειστών χώρων.


  Επίσης, με τη λήξη της καλοκαιρινής σεζόν, η ΥΠΑ σχεδιάζει την πλήρη ανακαίνιση τριών συγκροτημάτων τουαλετών του αεροσταθμού, παρότι τα περισσότερα συγκροτήματα μετράνε λιγότερο από 10 χρόνια, ενώ κάποια είχαν ανακαινιστεί πριν δύο χρόνια.


  Σε ότι αφορά θέματα επιχειρησιακής ασφάλειας, η ΥΠΑ έχει ήδη προβεί στην:

  1. Ασφαλτόστρωση 1.300 μέτρων του κυρίως διαδρόμου προσγείωσης.
  2. Μελέτη και έλεγχο αντοχής πεδίου ελιγμού και διαδρόμων.
  3. Προμήθεια και τοποθέτηση υλικών για την εξυγίανση των κυκλωμάτων φωτοσήμανσης πεδίου ελιγμών, αξίας 270.000 ευρώ.
  4. Προμήθεια και τοποθέτηση υλικών για την αποκατάσταση λειτουργίας φωτεινών πινακίδων διαδρόμου και τροχοδρόμων, αξίας 160.000 ευρώ.


  Σημειώνουμε ότι με τα μέχρι στιγμής στατιστικά στοιχεία αεροπορικής κίνησης το αεροδρόμιο Ηρακλείου θα ξεπεράσει το περσυνό ιστορικό ρεκόρ κίνησης επιβατών για το 2024. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου η μέση αύξηση της επιβατικής κίνησης του ΚΑΗΚ ήταν περίπου 11 %, ενώ η εκτίμηση είναι ότι θα ξεπεράσει τους 9.200.000 επιβάτες μέχρι το τέλος του χρόνου, εδραιώνοντάς τον ΚΑΗΚ ως τον δεύτερο μεγαλύτερο αερολιμένα της χώρας σε επιβατική κίνηση.

  https://money-tourism.gr/

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........