Στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας στην Κρήτη βρέθηκαν η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η αδελφή της Ειρήνη

 Στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας στην Κρήτη βρέθηκαν η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η αδελφή της Ειρήνη, με αφορμή την έκθεση «Πάμπλο Πικάσο: Η χαρά της ζωής» που επιμελήθηκαν η Παλόμα Πικάσο και ο Χρήστος Σταμπολίδης.


Οι δύο αδελφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου καταγράφηκαν από τον φωτογραφικό φακό να φτάνουν στον χώρο, με τη μητέρα του βασιλιά Φίλιππου της Ισπανίας να εμφανίζεται κομψή και χαμογελαστή, και την αδελφή της να την ακολουθεί καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Οι δυο τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση που εγκαινιάστηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τίτλο «Πάμπλο Πικάσο - Η χαρά της ζωής», όπου παρουσιάζονται 62 έργα του καλλιτέχνη που σχετίζονται με την ελληνική μυθολογία. Μάλιστα παρακολούθησαν και την συναυλία που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας στον κήπο του μουσείου, κάτω από τον Ψηλορείτη.


Στις εικόνες που κυκλοφόρησαν μέσω social media, οι δύο αδελφές φωτογραφίζονται στο πλευρό της Προέδρου της Δημοκρατίας, με την κατάσταση της υγείας της Ειρήνης να φαίνεται πως έχει επιδεινωθεί. Παρόλα αυτά, παρακολούθησε όλες τις δράσεις αυτό το διήμερο με την Σοφία να είναι πάντα δίπλα της, με απόλυτη αφοσίωση.


Η πριγκίπισσα Ειρήνη έχει αντιμετωπίζει μυοσκελετικά προβλήματα, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πάσχει από Αλτσχάιμερ και ήδη έχει αρχίσει να χάνει τη μνήμη της. Και όμως απόλαυσε την δίωρη συναυλία που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας, από την πρώτη σειρά των επισήμων. 

Ξεναγήθηκε στην έκθεση και στη συνέχεια, μέχρι να αρχίσει η συναυλία, καθισε στην μεγάλη ροτόντα που είχε στηθεί στην είσοδο του μουσείου, στο γρασίδι, μέσα σε ένα εντυπωσιακό τοπίο που όπως λέει ο καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης νομίζεις ότι θα δεις Φαύνους, Σάτυρους, Κενταύρους να ξεπροβάλλουν από τις φυλλωσιές.Η βασιλημήτωρ Σοφία, κατά τη διάρκεια της συναυλίας κάθισε ανάμεσα στην πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη. Τραγουδούσε τα περισσότερα τραγούδια που ακούστηκαν, χειροκροτούσε θερμά.


Ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε με θέρμη σε αυτήν από την σκηνή και της αφιέρωσε ένα συγκλονιστικό τραγούδι της Ανδαλουσίας, για ένα μικρό κορίτσι που αναζητά την μτηέρα του. Το ίδιο έκανε και για την πριγκίπισσα Ειρήνη, που εισέπραξε μοναδική αγάπη από το κοινό και τους επισκέπτες του μουσείου στα εγκαίνια.


Η βασίλισσα Σοφία, κομψή όπως πάντα, καταγράφεται στη διάρκεια της ξενάγησής της στο μουσείο να θαυμάζει τα εκθέματα. Δεν σταμάτησε να κάνει ερωτήσεις στον Νίκο Σταμπολίδη και την Παλόμα Πικάσο για τα εκθέματα και κυρίως για τον τρόπο που έργα του Πικάσο συνάντησαν τις αρχαιότητες του μουσείου. Σε κάποιες περιπτώσεις δε, ήταν δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιο ήταν αρχαίο και ποιο του Πικάσο.Βασιλομήτωρ και πριγκίπισσα αποχώρησαν από το Κρήτη και το ξενοδοχείο Creta Palace Grecotel όπου διέμειναν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου με προσωπικό και επισκέπτες να τις αποχαιρετούν στην είσοδο.

iefimerida.gr

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........