Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 στο Σγουροκεφάλι του Δήμου Χερσονήσου.

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 στο Σγουροκεφάλι του Δήμου Χερσονήσου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 303.703 ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. 


 

Το έργο αναμένεται να μπει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης και η κατασκευή του δρομολογείται στο πλαίσιο προώθησης του μαζικού αθλητισμού για προπονητική και ψυχαγωγική χρήση από την τοπική κοινωνία του οικισμού του Σγουροκεφαλίου.

«Πρόκειται για μία σημαντική υποδομή που θα καλύψει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας σε αθλητικές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Είναι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής Χερσονήσου η ισόρροπη ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου με την ενδοχώρα. Η κατασκευή του έρχεται ως συνέχεια των αναπλάσεων και της δημιουργίας νέων υπαίθριων χώρων άθλησης. Θέλουμε ασφαλείς και ανοιχτές αθλητικές υποδομές για όλους τους δημότες, που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του τόπου μας». 

 

Το έργο περιλαμβάνει τα παρακάτω :

Ø Διαμόρφωση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου και των περιμετρικών λωρίδων με τεχνητό χλοοτάπητα

Ø Κατασκευή εσωτερικής περίφραξης του γηπέδου

Ø Κατασκευή περιμετρικού διαδρόμου

Ø Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στην έκταση στην οποία θα κατασκευαστεί το γήπεδο

Ø Κατασκευή δικτύου συλλογής ομβρίων

Ø Διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης (συμπεριλαμβανομένων θέσεων για ΑμεΑ)

Ø Εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου

Ø Εξοπλισμό του γηπέδου

Το παρών κατά την υπογραφή της σύμβασης έδωσαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Αναστασάκης και Μανόλης Καλαϊτζάκης, ο ανάδοχος του έργου και εκπρόσωποι από το τοπικό συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σγουροκεφαλίου.

Ο κ. Σέγκος ευχαρίστησε την τεχνική υπηρεσία, του αντιδημάρχους Κώστα Αναστασάκη και Μανόλη Καλαϊτζάκη αλλά και συνολικά την τοπική κοινωνία για ευόδωση των προσπαθειών δημιουργίας του γηπέδου ποδοσφαίτου 5x5 στο Σγουροκεφάλι.

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........