Στα μωβ φωταγωγήθηκε το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Παγκρεατικού Καρκίνου

 Στα μωβ φωταγωγήθηκε χθες το απόγευμα το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο εκδήλωσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Περιφέρειας Κρήτης και του  Συλλόγου  «Ευ Ζω με τον καρκίνο», για τον εορτασμό της 9ης Παγκόσμιας Ημέρας Παγκρεατικού Καρκίνου. Η Κρήτη συμμετέχει στο παγκόσμιο κίνημα που συσπειρώνει 93 οργανώσεις καρκίνου από 35 χώρες και 6 ηπείρους.


Σκοπός της δράσης ήταν η ενίσχυση της γνώσης των πολιτών σχετικά με τα πρώιμα συμπτώματα και τους κινδύνους του καρκίνου του παγκρέατος και η επαύξηση της ευαισθητοποίησης αναφορικά με την επείγουσα ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Παρόντες στη δράση εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων, Γιώργος Πιτσούλης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς. 

Από την πλευρά του Συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο», συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Θεοδωρίδου, η Γραμματέας Φανή Καλαθάκη, η ταμίας Αντιγόνη Αγγελάκη, το μέλος του Δ.Σ., Αναστασία Κοντού, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, καθώς επίσης και εθελοντές και μέλη του Συλλόγου.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........