Αλλαγή σκηνικού για τη λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι.

Αλλαγή σκηνικού για τη λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι.

Πρόθεση της πολιτείας, σύμφωνα με τη δέσμευση της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στον Δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο, είναι η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Σχολής η οποία θα διατηρήσει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της. 


 

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Σέγκος εξέφρασε την ανάγκη στήριξης της λειτουργίας της Σχολής ώστε να μετατραπεί ξανά σε έναν ισχυρό πόλο εκπαίδευσης και κατάρτισης για τουριστικά επαγγέλματα.

Επεσήμανε μάλιστα τη σαφή και αδιαπραγμάτευτη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου, φορέων και παραγόντων του Τουρισμού για τη διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της σχολής.

Ο κ. Σέγκος παρέδωσε επίσης στην Υφυπουργό Τουρισμού την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου για την επιστροφή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην έδρα της, στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι.

«Οι εξελίξεις είναι θετικές για την αναβάθμιση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και τη διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου και πρόσθεσε : «Το επόμενο διάστημα θα δρομολογηθούν συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ενώ θα γίνουν και οι απαιτούμενες εργασίες για την επιστροφή της Σχολής στη φυσική της έδρα, στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι. Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη μου μετέφερε τις προθέσεις της πολιτείας και στόχος μας είναι να μετατραπεί ξανά η Σχολή σε έναν ισχυρό πόλο εκπαίδευσης και κατάρτισης που τόσο πολύ έχει ανάγκη ολόκληρη η Κρήτη».

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑ ΜΑΛΙΩΝ

Στη συνάντηση του Δημάρχου Χερσονήσου με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη τέθηκε επί τάπητος και το θέμα του τουριστικού λιμένα Μαλίων.

Από την κ. Ζαχαράκη εκφράστηκε η ισχυρή βούληση για ανάπτυξη λιμενικής υποδομής που θα δώσει τουριστική ώθηση στην περιοχή των Μαλίων.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας προκειμένου να δρομολογηθεί η σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης.

«Μετά από δεκαετίες, είναι ώριμες οι συνθήκες για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων αναπτυξιακών παρεμβάσεων για τις λιμενικές υποδομές στα Μάλια. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και διεκδικούμε το καλύτερο για την τοπική κοινωνία», τόνισε ο κ. Σέγκος.

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........