«Πέρα από τα Σύνορα» με την Μαρία Φαραντούρη στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου!

Μια συναυλία-παραγωγή του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, που παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο το 2017, ταξίδεψε στην Κρήτη το καλοκαίρι του 2018 και παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Δήμου Ηράκλειου «Κρήτη Μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»!
Η συναυλία είναι πλέον διαθέσιμη, On demand, στο κανάλι πολιτισμού Heraklion Arts and Culture  και μπορείτε να παρακολουθήσετε στη Ζώνη θέασης «Φώτα, Αυλαία, Πάμε» στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://youtu.be/SRpFkmLcljY

 


Λίγα λόγια για την παράσταση:  Όλος ο κόσμος μια μουσική
Πίσω από τις γραμμές που χωρίζουν κράτη και λαούς, πολιτισμούς, γλώσσες, ήθη και έθιμα, υπάρχει ένας κόσμος που κάποτε χρειαζόταν να ταξιδέψεις για να τον ανακαλύψεις. Σήμερα αυτόν τον άλλο κόσμο τον βρίσκεις στο διαδίκτυο, τον μαθαίνεις από τον κινηματογράφο, από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, από τα βιβλία.
Σήμερα τα ταξίδια είναι εύκολα. Πάει καιρός πολύς, από τότε που οι λαοί γνωρίζονταν μεταξύ τους μέσα από πολέμους και συρράξεις, ή από τα απομνημονεύματα κάποιων που σε εποχές δύσκολες τολμούσαν. Ο κόσμος πλέον μοιάζει να μην έχει μυστικά, αλλά οι συνοριακές γραμμές επιμένουν να υπάρχουν, για να μας θυμίζουν πως οι εμμονές της ανθρωπότητας δύσκολα αμβλύνονται.  
 
Στο πρώτο μέρος η Μαρία Φαραντούρη με τους συνεργάτες της θα μας πάνε στην Ανατολή, με ένα μουσικό έργο που έγραψε ειδικά για την υπέροχη φωνή της Μαρίας ο Τούρκος Cigan Turkoglu, σε στίχους Αγαθής Δημητρούκα. Κι’ ύστερα θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε στις μουσικές παραδόσεις του κόσμου και των εποχών, της Δύσης και της Ανατολής. Τζαζ, μεσαιωνική και κλασική μουσική, δημοτικά τραγούδια, μια μουσική πανδαισία ήχων και φωνών.
 
Στην παράσταση συμμετέχουν εκλεκτοί, διεθνούς φήμης σολίστ. Η Anja Lechner στο βιολοντσέλο, η Meri Vardanyan στο κανονάκι, ο Νίκος Παραουλάκης στο νέι, ο Izzet Kizil στα κρουστά και ο συνθέτης Cigan Turkoglu, φωνή, σάζι και κοπούζ.
 
Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου - Αντιδημαρχία Πολιτισμού 
 
Εγγραφείτε τώρα στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου και παρακολουθήστε ζωντανά όλες τις on line πρεμιέρες καθώς και όλες τις παραγωγές του Heraklion Arts and Culture on demand!
 
Για ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2Ym3OSb

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........