Παρουσιαζεται το βιβλιο παραδοσιακές Κρητικές Συνταγές της Μαρινας Λαδωμενου

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19.00 στο Αβδού και στις ΤΡΕΙΣ ΠΗΓΕΣ παρουσιάζομε το βιβλίο με τις παραδοσιακές Κρητικές Συνταγές της Μαρίνας Λαδωμένου από τις εκδόσεις ΣΕΙΣΤΡΟΝ, σε επιμέλεια του Κωστής Μουδάτσος

314914519_5452787278181424_6849197712139938703_n


Ιδιαίτερες παραδοσιακές συνταγές, χρήσιμες και νόστιμες. Από το καπρικό του Λαδωμένου Μαρίνα, το κρέας, τα χόρτα, τα όσπρια, το λάδι, το μέλι, το κρασί με τη ρακή, το ψωμί και το ντάκο, το ψάρι, τα γλυκά μέχρι και τη σημασία της καλής διατροφής στην υγεία μας! Παραδοσιακές συνταγές από τα βάθη των αιώνων αλλά και που σήμερα είναι χρηστικές και ωφέλιμες! Είναι ένα ακόμη σπουδαίο κομμάτι του λαϊκού πολιτισμού και της πολύτιμης κληρονομιάς μας!


Ας κάνομε μανιφέστο τη σωστή διατροφή, ώστε να μάθομε, κι εμείς και τα παιδιά μας, ότι έχομε κοινούς σκοπούς, κοινούς πόθους και τις ίδιες αγωνίες για την υγεία, για το ευ ζειν, για την μακροζωία!


Το βιβλίο παρουσιάζουν: η Έφη Μαχιμάρη, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός θα έχει το συντονισμό της εκδήλωσης. Ο Κωστής Μουδάτσος, συγγραφέας που είχε και την επιμέλεια του βιβλίου και η Μαρία Λαδομένου, αδερφή της Μαρίνας, σπουδαία γνώστης κι εκείνη της παρασκευής του καπρικού!


Στην εκδήλωση συμμετέχει το μουσικό σχήμα «ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» με τους :
Μιχάλης Ξυδάκης λύρα, τραγούδι, Μπάμπης Κασαπάκης λαούτο και Γιώργης Ξυδάκης λαούτο τραγούδι. Στις απαγγελίες ο Κωστής Μουδάτσος.
Το βιβλίο αποτελεί πολύτιμο βοήθημα για τους απλούς ανθρώπους και για τους επαγγελματίες της τέχνης του μαγειρέματος!

Η Μαρίνα έχει το δικό της χαρακτήρα και εξελίσσει με θαυμάσιο τρόπο συνταγές και μεθόδους παρασκευής. Γνωστή στο Ηράκλειο, μας χαρίζει ένα βιβλίο, βγαλμένο από τα σεντούκια του λαϊκού πολιτισμού της Κρήτης!

ΤΡΕΙΣ ΠΗΓΕΣ στο ΑΒΔΟΥ το ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ώρα 19.00 με τις παραδοσιακές Κρητικές Συνταγές της ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΑΔΩΜΕΝΟΥ, με Μουσική, τραγούδι και χορό, καλούς μεζέδες και καπρικό, Κρασί – ρακή και καλή όρεξη!
τηλεφωνο: 2897051577

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........