Τα Παιδικά Χωριά SOS γιορτάζουν τα 10 χρόνια παρουσίασης τους στο Ηράκλειο-Εκδηλώσεις με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου των Παιδικών Χωριών SOS γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του, με μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε συνδιοργάνωση με το Παιδικό Κολλέγιο «Η Χώρα των Παραμυθιών» και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

 


Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, από τις 10:00έως τις 14:30 το απόγευμα, όλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης με πολλά δρώμενα και κατασκευές και να πάρουν μέρος στην κλήρωση της ημέρας που θα μοιράσει πλούσια δώρα. Επιπλέον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τα παιδιά θα μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μίας μεγάλης αφίσας που θα περάσει το μήνυμα αγάπης για όλα τα παιδιά του κόσμου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ο ραδιοφωνικός σταθμός LOVE RADIO 102.8 θα εκπέμπει ζωντανά από τον χώρο μεταφέροντας το μήνυμα των παιδιών σε όλη την Κρήτη.

 

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, στις 17.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί δίωρη ομιλία, που απευθύνεται σε ενήλικες, αλλά και παιδιά, με θέμα: «Παιδική Διατροφή και Συναίσθημα», στο Ibis Styles Heraklion Central Hotel, στο κέντρο του Ηρακλείου (Κορωναίου 26 και Αγίου Τίτου). Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν και θα συμμετέχουν σε συζητήσεις σχετικά με την αξία των οικογενειακών γευμάτων και τη διατροφή στην προσχολική ηλικία, καθώς επίσης θα ενημερωθούν για τις τεχνικές που προϋποθέτει μία καλή διατροφική παιδεία, από σημαντικούς ομιλητές που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διατροφής και της ψυχικής υγείας.

 

Τέλος, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, στις 10.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί το κλείσιμο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επιστημονική ημερίδα, με τίτλο: «Παιδί και Οικογένεια σε ευαλωτότητα: Πραγματικότητα και προοπτικές», στο συνεδριακό χώρο του Ibis Styles Heraklion Central Hotel. Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει θεματικές σχετικά με τις πολιτικές, τις δομές που συμβάλουν στην ενίσχυση και στην προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού, την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών και προσεγγίσεων που έχουν εφαρμοστεί από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου των Παιδικών Χωριών SOS για την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των παιδιών και των οικογενειών τους, αλλά και τη μεταφορά της πολυετούς εμπειρίας της οργάνωσης στον τομέα της Παιδικής Προστασίας, με εστίαση στον θεσμό της αναδοχής και υιοθεσίας.

 

Σήμερα, το δίκτυο των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας έχει επεκταθεί σε δέκα σημεία σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, την Μυτιλήνη, την Πάτρα, τον Πειραιά και τις Σάπες Ροδόπης, παρέχοντας καθημερινά δωρεάν υπηρεσίες σε παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........