Καιρός: Στους 18 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία - Πρωτοχρονιά με... κοντομάνικα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Καιρός: Στους 18 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία - Πρωτοχρονιά με... κοντομάνικα

 Ήπιος θα είναι ο καιρός παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς με την θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας, σκηνικό που δεν θυμίζει σε τίποτα χειμώνα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου διανύουμε στη χώρα τον πιο ζεστό Δεκέμβριο από το 1890. Η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον προγνώσεις καιρού θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2010, όταν στην Αθήνα το θερμόμετρο έδειξε 20 βαθμούς Κελσίου. Η πρώτη ψυχρή μεταβολή που διαφαίνεται είναι μετά τα Φώτα με τον υδράργυρο να υποχωρεί 8 με 10 βαθμούς.


Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη στο ΟΡΕΝ, «υπάρχει ένα αντικυκλωνικό πεδίο όπως λέμε στη μετεωρολογία, δηλαδή πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων, ένα ατμοσφαιρικό βουνό, που στην ουσία εμποδίζει τις κακοκαιρίες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη να κινηθούν πιο νότια και χαρίζει πολύ καλές ημέρες, που θυμίζουν πιο πολύ άνοιξη, παρά χειμώνα» ανέφερε στο OPEN ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σημειώνει πως την Πρωτοχρονιά αναμένεται καλός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Πέρα από την ηλιοφάνεια που θα κυριαρχήσει σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, που δεν θα απασχολήσουν, και τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι και το πρωί θα διατηρείται η ψύχρα, ωστόσο μέσα στην ημέρα ο υδράργυρος θα ανεβαίνει.

Ο καιρός σήμερα

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και στα νότια, με τοπικές βροχές στις Σποράδες, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Τις βραδινές και πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς), 6 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 2 έως τους 12 βαθμούς), 11 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 5 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες ή ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές. Ομίχλες θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Ομίχλες θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 και στη Θεσσαλία έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα Δωδεκάνησα όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα το πρωί και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-12-2022
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα στο ανατολικό Αιγαίο να σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα τοπικά ανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31-12-2022 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ)
Γενικά αίθριος και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο θα υπάρχουν πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές.
Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 01-01-2023 (ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ)
Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........