Δεν ξέρει, δεν είδε δεν άκουσε» η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης για τη μεταφορά επικίνδυνων υλικών στη βάση της Σούδας!

 Πρόκληση για τον λαό της Κρήτης συνιστά η στάση της πλειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου για την εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη με τη μεταφορά επικίνδυνων υλικών στη βάση της Σούδας, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.



Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ) και της παράταξης της ΝΔ κατέφυγαν ξανά στη γνωστή στάση «Πόντιου Πιλάτου». Κρύφτηκαν πίσω από την τάχα «έλλειψη ενημέρωσης» και αρνήθηκαν να συζητήσουν το ψήφισμα που έφερε η Λαϊκή Συσπείρωση στο περιφερειακό συμβούλιο στις 29 Νοέμβρη. Βέβαια, είναι άξιο απορίας πώς τα στελέχη της Περιφέρειας που υποδέχονται τους Νατοϊκούς φονιάδες και συζητούν μαζί τους, δεν έχουν ενημερωθεί απευθείας.

Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, ως ελάχιστη κίνηση, να εκφράσει με ψήφισμά του την ανησυχία του για την ασφάλεια του νησιού, με βάση τα δημοσιεύματα, για τη φύλαξη και διακίνηση από τη βάση της Σούδας πάνω από 3.600 τόνους επικίνδυνου φορτίου για μαζική έκρηξη και μεγάλες καταστροφές. Να ζητήσει από την Κυβέρνηση πλήρη διαφάνεια για το θέμα και ενημέρωση του λαού για τη θέση και τις κινήσεις της, με δεδομένο ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι για τον λαό της Κρήτης είτε από ατύχημα είτε από αντίποινα.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αλέκος Μαρινάκης, υπογράμμισε ότι η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου δε μπορεί να σιωπά παραπλανητικά. «Αν γίνει το οποιοδήποτε ατύχημα πώς θα δικαιολογηθείτε στον κρητικό λαό ότι δεν κάνατε τίποτα για να προλάβετε, να αποτρέψετε τον κίνδυνο;», είπε.

Εκθέτει απόλυτα την πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου η άρνησή της να συζητήσει το θέμα. Είναι πρόκληση για τον λαό της Κρήτης το παραμύθι ότι τάχα το αγνοούν. Δε θέλουν να ξεφύγουν από τη γραμμή που ομνύουν, όπως τα Κόμματά τους στη βουλή. Από το μαντρί του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της στρατηγικής συμμαχίας με τις ΗΠΑ.

Αυτή η επικίνδυνη πολιτική της Περιφέρειας, που συμπληρώνει με κάθε τρόπο την κυβερνητική πολιτική, με πυξίδα τα συμφέροντα της αστικής τάξης για «κονομάνε» διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι, εκθέτει την Κρήτη και όλη τη χώρα σε πολεμικούς κινδύνους.

Επιβεβαιώνονται, για ακόμη μια φορά, οι κίνδυνοι που κρύβει για τον λαό μας η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟϊκού άξονα και η μετατροπή της Σούδας, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), σε απέραντη Βάση του θανάτου, σε αμερικανοΝΑΤΟικό, ιμπεριαλιστικό - πολεμικό προγεφύρωμα, με στόχο τη διεκδίκηση μεγαλύτερη μερίδας του λέοντος από την καπιταλιστική λεία στην περιοχή.

Ο λαός μας δεν μπορεί να αισθάνεται «ασφαλής» την ώρα που ο κίνδυνος «φωνάζει» από παντού και τη στιγμή που η Κρήτη και όλη η χώρα αποτελεί προμαχώνα του ΝΑΤΟϊκού σχεδιασμού στην περιοχή. Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές δυνάμεις, οι νέοι χρειάζεται να δυναμώνουν την πάλη τους πολύμορφα, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, για να κλείσει η βάση της Σούδας, να ξηλωθούν, να ξεκουμπιστούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........