Το χωριό Ντουλιανά του δήμου Αποκόρωνα

Τα Ντουλιανά είναι ένας μικρός οικισμός πάνω σε λόφο περιτριγυρισμένος από τις πρασινάδες των ελαιώνων, των αμπελιών, των χαρουπιών, των κυπαρισσιών των βοτάνων και των αγριολούλουδων. Στενά πλακόστρωτα σοκάκια τους, ,παλιά πετρόχτιστα σπιτια, και φιλόξενοι γλεντζέδες κάτοικοι.

192595_298079496975712_1949347734_o


Ένα μοναδικό χωριό που αγναντεύοντας τα λευκά όρη και την γαλάζια θάλασσα σε μεταφέρει στο παρελθόν, νομίζοντας ότι βρίσκεσαι κάπου πού δεν υπάρχει πια,
Ένα πολύ ωραίο μονοπάτι ενώνει τα Ντουλιανά με το Γαβαλοχώρι και περνά μέσα από ένα μικρό όμορφο φαράγγι, ένα δάσος και την καταπληκτική εκκλησία του Αϊ Γιάννη, χτισμένη μέσα σε σπηλιά.

DSC00009

megali

Z

Στο χωριό θα βρείτε ακόμα μια όμορφη πλατεία με παραδοσιακό καφενείο, ψιλικατζίδικο, ταβέρνες με καταπληκτικό φαγητό και έναν νυχτερινό έναστρο ουρανό, σαν αυτούς των παιδικών μας χρόνων.

00

0





 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........