Άγνωστα αρχεία και φωτογραφίες του Αντισυνταγματάρχη Εμίλ Honore Destelle

α αρχεία αυτά αποτελούνται από σημειωματάρια, ημερολόγια, φωτογραφίες, επίσημα έγγραφα, επιστολές,  τα οποία μεταγράφηκαν όσο το δυνατόν ακριβέστερα. 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται είναι οι πιο ακριβή μεταγραφή δυνατόν "ημερολόγια" Αντισυνταγματάρχη Εμίλ Honore Destelle όπως έχουν διασωθεί.

A1


Αυτό είναι όλα πάνω από 800 σελίδες διακοσμημένο με πολλές εικόνες της εποχής και φωτογραφίες, καρτ-ποστάλ EH Destelle των αρχείων.

Καλύπτουν την περίοδο από 16 Μαρτίου, 1897 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 1898 σύμφωνα με μια σχεδόν εξαντλητική.

Δυστυχώς, το 1899 το ημερολόγιο είναι πολύ μερική.

Amiraux


Αυτά τα «ημερολόγια» διεξήχθησαν παράλληλα με τις στρατιωτικές εκθέσεις, και περιέχουν περισσότερες προσωπικές εντυπώσεις, πολύ λεπτομερείς περιγραφές των τοπίων και των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν, αυτό το στρατιωτικό ή πολιτικό γεγονότα.

Έτσι βρήκαμε εφημερίδες ενός ανθρώπου, πολύ pro-Ελληνικά και αντι-τουρκική, η οποία, ενώ ακολουθώντας προσεκτικά τις διαταγές του, πίστευε από την αρχή ότι μόνο η αποχώρηση του τουρκικού φέρει μια διαρκή λύση.Σε αυτό που είναι αρκετά συμφωνώ με ναύαρχο Pottier, ηγέτη του.

Descente%2Bdrapeau%2Bturc%2BIerapetra%2BPhoto%2Bnette-leveled

Αυτό δεν εμποδίζει να παραμένουν διαυγή για τους Κρητικούς, που μερικές φορές ωμά κρίσιμη.

τοπία περιγραφές του είναι αρκετά εκπληκτικό, λεπτομερή και ισορροπημένη, και υπάρχουν επίσης χαρακτηριστικό της εποχής πριν από τη φωτογραφία καθιστούν παρωχημένες αυτές τις λεπτομερείς αφηγήσεις.Δείχνει επίσης το μάτι ζωγράφου του, θα χρησιμοποιήσετε με την ευτυχία κατά τη διάρκεια της μακράς τη συνταξιοδότησή του.


Το πάθος του παραμένει γεωδαισία και την οδοποιία. Αυτό είναι, επίσης, σε αυτήν την περιοχή που έχει αφήσει περισσότερα ίχνη ακόμη και σήμερα στην Κρήτη.

Είναι πολύ ενδιαφέρονται για τη γεωλογία, τα ορυκτά και αρχαιολογική έρευνα. 

Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με τους "αυθεντίες" της αρχαιολογίας:

Destelle-PG-neapolis%2B_


Άρθουρ Τζον Έβανς, Άγγλος αρχαιολόγος, «ανακάλυψε» του διάσημου Κνωσού και Joseph Demargne, τη Γαλλική Σχολή Αθηνών, ανακάλυψε την πόλη Λατώ, μεταξύ άλλων.

Συναντήθηκε επίσης με τον Vincent Berard, επίσης, από τη Γαλλική Σχολή Αθηνών, το οποίο θα δημοσιεύσει κείμενα σχετικά με τον αριθμό των επισκέψεων και τις ανακαλύψεις στην Κρήτη, το οποίο δίνουμε μερικά 

EH Destelle, επικεφαλής του 2ου Τάγματος 4ο πεζοναύτες σύνταγμα, προσγειώθηκε στην Σητεία (East Island) Μάρτιο του 1897 για να διευθύνει τη γαλλική τομέα.
Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αρνήθηκε να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κρήτης στην Ελλάδα και κατευθύνονται ένα τελεσίγραφο προς την Ελλάδα να αποσύρει τα στρατεύματά της. 
Τον Απρίλιο, το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία υποχρεώνει την Ελλάδα να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κρήτη. 
Οι Έλληνες ηττηθεί από τον τουρκικό στρατό να απαιτήσει τη διαμεσολάβηση των μεγάλων δυνάμεων. 
Στη συνέχεια έσβησε την ελπίδα για μια ένωση με την Ελλάδα και την Κρήτη ηγέτες δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να αποδεχθεί την αυτονομία.
Κρήτη παραμένουν υπό την επικυριαρχία της Τουρκίας, αλλά οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν αφήνουν την Κρήτη μέχρι τώρα: αν η Γερμανία και η Αυστρία εκκένωση των πλοίων τους και να στραφούν μακριά από το Κρητικό ζήτημα, Βρετανία, Γαλλία, Η Ρωσία και η Ιταλία διατηρήσει τα στρατεύματά τους για να αποκαταστήσει την τάξη και να εισαγάγει μεταρρυθμίσεις. 
Η διοίκηση αυτή από ένα συμβούλιο των ναυάρχων των ευρωπαϊκών δυνάμεων που αναγνωρίζονται από την Κρητική Συνέλευση.
25 του Αυγούστου του 1898, ο Τούρκος ταραχές οδηγεί στη δολοφονία εκατοντάδων χριστιανών και Βρετανοί στρατιώτες. 

 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........