Χριστούγεννα για πάντα: Σε αυτά τα μέρη της Γης κάθε μέρα είναι αφιερωμένη στην ομορφότερη εποχή του χρόνου

Το Ροβανιέμι, το χωριό της Φινλανδίας των 60.000 κατοίκων ζει πυρετώδεις στιγμές με αμέτρητους επισκέπτες να συρρέουν για να ζήσουν τη χαρά και το εορταστικό κλίμα. Κάθε μέρα, ο πιο διάσημος κάτοικος, ο Άγιος Βασίλης, ξεναγεί στο εργαστήριο παιχνιδιών και λαμβάνει εκατομμύρια γράμματα από όλο τον κόσμο. Κι αν κανείς πιστεύει ότι, στο Ροβανιέμι, τα Χριστούγεννα κρατάνε για πάντα, δεν είναι μόνο το διάσημο χωριό του Άγιου Βασίλη που τα πολύχρωμα φωτάκια δε σβήνουν ποτέ.



Άι - Βασίληδες με πτυχίο


Το άγαλμα του Άγιου Βασίλη στην Ιντιάνα

Στη γειτονική Ιντιάνα η πόλη Santa Claus πήρε το όνομά της από τον Άγιο Βασίλη, με το χαρακτηριστικό άγαλμα που χρονολογείται από το 1936 κι ένα τεράστιο θεματικό λούνα παρκ να προσελκύει επισκέπτες που θέλουν όλο τον χρόνο να ζήσουν τα Χριστούγεννα.

Μία τεράστια παιχνιδούπολη στην Αλάσκα

Στον «Βόρειο Πόλο» της Αλάσκα, όπως ονομάζεται η πόλη, μία τεράστια παιχνιδούπολη με εργαστήρια, το σπίτι του Άγιου Βασίλη αλλά και ονόματα δρόμων που παραπέμπουν στο πνεύμα των εορτών, είναι μία από τις περιοχές του κόσμου που, όποτε και να την επισκεφθείς, θυμίζει Χριστούγεννα.

 Το άστρο της Βηθλεέμ στις ΗΠΑ

Και, φυσικά, η Βηθλεέμ. Η πόλη που ιδρύθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1741 στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ διατηρεί καθημερινά το χριστουγεννιάτικο πνεύμα της καθώς, πέρα από τις αγορές, τα λαμπάκια και τα στολίδια, ένα τεράστιο φωτεινό άστρο λάμπει όλο τον χρόνο.

 Το «Νησί των Χριστουγέννων» στον Ινδικό Ωκεανό

Όλα αυτά την ώρα που τα Χριστούγεννα ήταν η αφορμή για να ονομαστεί και το ομώνυμο νησί στον Ινδικό ωκεανό με τον Άγγλο καπετάνιο κι εξερευνητή, Ουίλιαμ Μάινορς, να το αντικρίζει στις 25 Δεκεμβρίου του 1643 και να το αποκαλεί, για πρώτη φορά, «Νησί των Χριστουγέννων».

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........