Την χρηματοδότηση έργων πέντε εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της «Έξυπνης Πόλης» εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου από το Ταμείο Ανάκαμψης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Την χρηματοδότηση έργων πέντε εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της «Έξυπνης Πόλης» εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου από το Ταμείο Ανάκαμψης

Την χρηματοδότηση έργων πέντε εκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της «Έξυπνης Πόλης» εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου από το Ταμείο Ανάκαμψης. Συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, υπεύθυνος για τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέγραψε την ένταξη του έργου: «Δήμος Ηρακλείου: Ελληνικές έξυπνες πόλεις - Επενδύσεις σε υποδομές και συστήματα SSC για ένα βιώσιμο & πράσινο αστικό μέλλον» στο Ταμείο.

Πρόκειται για μια πρόταση που έχει ως βάση το όραμα για τον σταδιακό μετασχηματισμό του Ηρακλείου σε «έξυπνη πόλη» και βασικούς άξονες προτεραιότητας τις δράσεις που οδηγούν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Περιλαμβάνει εννέα υποέργα σε διάφορους τομείς όπως:

- Έξυπνες διαβάσεις πεζών, αισθητήρες κίνησης και διαχείρισης κυκλοφορίας, έξυπνες στάσεις συγκοινωνιών

- Εγκατάσταση προγράμματος «πληρώνω όσο καταναλώνω» στη διαχείριση των απορριμμάτων

- Εγκατάσταση συστήματος καταγραφής σεισμικής δραστηριότητας

- Εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης κατανάλωσης ενέργειας στα δημοτικά κτίρια

κ.ά.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της πρότασής μας στον τομέα της “Έξυπνης Πόλης” είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης. Η πρόταση περιλαμβάνει έργα επικεντρωμένα στην εξωστρέφεια και στην απευθείας παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη. Αυτό άλλωστε αποτελεί το βασικό ζητούμενο: να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.   


 

Σύντομα αναμένουμε και άλλες εντάξεις φακέλων του Δήμου Ηρακλείου στο Ταμείο, με έργα επίσης πολύ σημαντικά»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........