Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος μετείχε στην Θρονική Εορτή στο Φανάρι - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος μετείχε στην Θρονική Εορτή στο Φανάρι

 Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, τη μνήμη του ιδρυτή του, Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.



Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον σεπτό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίου, με τη συμμετοχή Ιεραρχών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ανάμεσά τους και ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης & Σητείας κ Κύριλλος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος χειροτόνησε στο πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, αυτόν του διακόνου, τον Μοναχό Βαρθολομαίο, από την Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στην Κύπρο. 



Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης και η Γενική Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, ενώ ανάμεσα στο εκκλησίασμα βρέθηκαν όμιλοι προσκυνητών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.



Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσφώνησε την επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης, υπό τον καρδινάλιο Λεονάρντο Σάντρι, πρόεδρο της Συνόδου της Αγίας Εδρας για τις Ανατολικές Εκκλησίες, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και του ιδίου προσωπικώς προς τον Πάπα Ρώμης, για την παρουσία των εκπροσώπων του στην Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.



Στη συνέχεια ο Καρδινάλιος Λεονάρντο Σάντρι ανέγνωσε μήνυμα του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου, ενώ συγχαρητήριο μήνυμα του τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου της Κύπρου, Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου, ανέγνωσε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, π. Γεώργιος Χριστοδούλου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, καταδίκασε, για μία ακόμη φορά, την υπέρ του πολέμου χειραγώγηση της θρησκευτικής πίστης, λέγοντας χαρακτηριστικά:  “Όταν κηρύσσεται μίσος, βία και διάσπασις, τότε αποϊεροποιείται το όνομα του Θεού. Δυστυχώς, είμεθα και σήμερον μάρτυρες του πώς η θρησκευτική πίστις δύναται να χειραγωγηθή διά να δικαιολογήση τον πόλεμον και την χρήσιν βίας”.

 

Πηγή: www.greeknewsusa.com

Φωτογραφίες: GΟΑ / Δημήτρης Πανάγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........