Σαν σήμερα 15 Ιανουαρίου γεννήθηκε ο Έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης

 Σαν σήμερα 15 Ιανουαρίου γεννήθηκε ο Έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης, ο οποίος μέχρι και σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες του 20ου αιώνα.

Έφτιαξε βήμα – βήμα έναν στόλο πετρελαιοφόρων και φορτηγών και έχτισε μία “αυτοκρατορία”. Ο πατέρας του, Σωκράτης, ζούσε στη Σμύρνη και ήταν ένας από τους πιο πλούσιους καπνέμπορους. Αφότου ξέσπασε η Μικρασιατική καταστροφή ο πατέρας του φυλακίστηκε και εκείνος αποφάσισε να φύγει από την Σμύρνη με σκοπό να φτιάξει μία καλύτερη ζωή.


Ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικίας μόλις 16 ετών και τον Αύγουστο του 1923 πήγε με 250 δολάρια στην Αργεντινή. Εκεί έκανε πάρα πολλές δουλειές για να βγάζει τα προς το ζην και στην πορεία ίδρυσε μία επιχείρηση εισαγωγής καπνού και κατασκευής σιγαρέτων. Το 1931 έγινε αναπληρωματικός πρόξενος και έτσι το 1932 ξεκίνησε να ασχολείται με την ναυτιλία και σιγά – σιγά έχτισε τον στόλο του.

Στις 22 Ιανουαρίου του 1973 ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για εκείνον, αφού ο γιος του, Αλέξανδρος, τραυματίστηκε κατά την συντριβή του αεροσκάφους του και λίγες μέρες αργότερα κατέληξε.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης δεν πίστεψε ποτέ ότι ήταν ατύχημα και προσέφερε 1.000.000 δολάρια εάν υπήρχε κάποιος ο οποίος να του επιβεβαίωνε ότι πρόκειται για σαμποτάζ. 



Ο ίδιος προσβλήθηκε από μία μυασθένεια και αποφάσισε να περάσει τις τελευταίες του στιγμές στο ιδιωτικό του νησί, στον Σκορπιό. Παρόλο που είχε δίπλα του τους καλύτερους γιατρούς δεν κατάφεραν να τον σώσουν και έτσι στις 15 Μαρτίου του 1975 κατέληξε στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Παρισιού.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........