Από Το Γυμνάσιο Θηλέων Στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Home Top Ad

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Από Το Γυμνάσιο Θηλέων Στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

 Μία ιστορία 80 χρόνων - «Από το Γυμνάσιο Θηλέων στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, 1931-2011» και υπότιλο «Από το Ναό του Σωτήρος-Βαλιδέ Τζαμί στη λεωφόρο Δημοκρατίας 12» - ξετυλίγεται στις 350 σελίδες του ομότιτλου βιβλίου που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες. 


Το βιβλίο, το οποίο επιμελήθηκε η φιλόλογος του σχολείου Γωγώ Κουζιουμτζάκη, καλύπτει μια περίοδο 80 χρόνων και αναφέρεται στην ιστορία δύο σχολείων του Ηρακλείου.


99


Στο πρώτο μέρος (1931-1962) καταγράφονται οι διευθυντές, οι καθηγητές και οι μαθητές - κατά χρονολογία φοίτησης - του Γυμνασίου Θηλέων Ηρακλείου, του πρώτου εξατάξιου γυμνασίου θηλέων στην πόλη.


 Παράλληλλα, παρατίθενται αποσπάσματα από τις πράξεις του συλλόγου διδασκόντων (εκδηλώσεις, εκδρομές, φιλανθρωπικές δραστηριότητες, ποινές κ.ά.) καθώς και δημοσιεύματα από τον τοπικό Τύπο σχετικά με τη σχολική ζωή.

31

%CE%9D%CE%91%CE%9F%CE%A3+%CE%A3%CE%A9%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%91


Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στην ιστορία του Α' Γυμνασίου Θηλέων και του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, που στεγάστηκαν στη λεωφόρο Δημοκρατίας 12 (1962-2011). Καταγράφονται επίσης οι διευθυντές, οι καθηγητές και οι μαθητές, οι σχολικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις και γενικά η σχολική καθημερινότητα.

7777

Το βιβλίο εμπλουτίζεται με 1.500 φωτογραφίες που απεικονίζουν τη σχολική ζωή και προσφέρθηκαν ευγενώς από καθηγητές και μαθητές.

Το βιβλίο αποτελεί πόνημα τιμής και μνήμης για τους δασκάλους και τους μαθητές που "έχουν φύγει", πόνημα νοσταλγίας γι' αυτούς που μοιράστηκαν το "ταξίδι" στο Βαλιδέ Τζαμί και στη λεωφόρο Δημοκρατίας 12 και μία από καρδιάς αφήγηση για τις γενιές που έρχονται για να γνωρίσουν άγνωστες πλευρές της μαθητικής ζωής, καθώς και της πόλης του Ηρακλείου σε παλαιότερες εποχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΩΠΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
.........