Η κοπή της Bασιλόπιτας στην Ιερά Μονή Τοπλού Σητείας

 Το βράδυ της Τρίτης 3 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος μετέβη στην παλαίφατη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού Σητείας, για να ευλογήσει την Αγιοβασιλόπιτα και να απευθύνει εόρτιες ευχές στον Ηγούμενο και τους Πατέρες της Μονής, με την ευκαιρία της εισόδου μας στο νέο έτος.


Ο Σεβ. κ. Κύριλλος αφού ευλόγησε και διένειμε την Βασιλόπιτα στην μικρή Τράπεζα, ευχήθηκε στον Καθηγούμενο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, στον Προηγούμενο Πανοσιώτατο Αρχιμ. Φιλόθεο Σπανουδάκη και στους Αδελφούς και Μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλόθεο Δοργιάκη και Πορφύριο Αγγελάκη, αλλά και στους εργαζομένους στη Μονή, το νέο έτος να είναι ευλογημένο από τον Δωρεοδότη Κύριο, μεστό επουρανίων ευλογιών, ειρηνικό και σωτήριο, με τις διηνεκείς πρεσβείες της Παναγίας της Ακρωτηριανής και του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.

Ακολούθησε εόρτιο δείπνο, όπου ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Αμβρόσιος ενημέρωσε τον Σεβ. κ. Κύριλλο και τους Πατέρες της Μονής για τον προγραμματισμό και την πορεία του επιτελούμενου πολυσχιδούς έργου της ιστορικής Ιεράς Μονής για το νέο έτος.

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........